Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Općina Jelenje konačno će postati dio Urbane aglomeracije

Marčelja: Općina Jelenje već sada je otvorena sredina za nove investicije

Blog
Tipografija

Kao što smo mještanima i obećali postat ćemo dio Urbane aglomeracije Rijeka. Jučerašnjim davanjem suglasnosti Općinskog vijeća ispunjeni su uvjeti za naknadnim pristupom Općine Jelenje UA Rijeka.

Time smo ispravili propust bivše garniture koja se snažno odupirala povlačenju EU sredstava u našu sredinu. Želimo biti sredina poželjna za život, kao i kvalitetna vikend-destinacija. Ovim pristupanjem otvaraju nam se nove mogućnosti i izazovi u budućnosti.

Nepristupanjem Općine Jelenje Urbanoj aglomeraciji (UA) propuštena je prilika da sukladno prostornim i strateškim dokumentima, projektima i programima bitnim za daljnji razvoj sudjelujemo u prijavljenim projektima. Negativni efekti te odluke se već vide, pa tako, primjerice, Autotrolej neće u našu općinu postaviti display za najavu dolazaka i odlazaka autobusa, vrijedan oko 50 tisuća kuna. Značajni su projekti koje su upravo zahvaljujući Urbanoj aglomeraciji pokrenule jedinice lokalne samouprave.Primjerice, Autotrolej je nabavio 35 novih autobusa, koje neće platiti. Ti autobusi neće voziti kroz našu općinu jer nismo dio UA. Nadamo se nastavku pozitivnih trendova.


Ovim putem zahvaljujem se vijećnicima koji pozitivno glasali za prijedlog ulaska u Urbanu aglomeraciju Rijeka. Svima nama cilj je privući što više investicija u našu malu sredinu, kako bi se podigla kvaliteta života. Općina Jelenje već sada je otvorena sredina, a isti trend nastavit ćemo i u budućim godinama. Ne želimo ponavljati greške našeg prethodnika.

Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.