Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Pročitajte drugi broj Glasnika Općine Jelenje

Glasnik Općine Jelenje #2 - siječanj-svibanj 2018

Općinska uprava
Tipografija

Drugi broj Glasnika uskoro stiže u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama. Glasnik obuhvaća vremensko razdoblje od siječnja do sredine svibnja ove godine.

Dragi sumještani,

Drago nam je da vam možemo predstaviti drugi broj općinskog Glasnika, u kojemu možete čitati o realiziranim projektima i događanjima koja su obilježila prvu polovicu 2018. godine.

Proljeće je uvijek vrijeme za promjene na bolje. Tom mišlju vodili smo se u zimskom periodu kada smo užurbano radili i pripremali realizaciju projekata za koje ste nam vi  mještani dali svoje povjerenje. Početkom godine uveli smo besplatne zdravstvene preglede za sve sumještane, a prema povratnim informacijama  nekoliko je života takvim pregledima spašeno, što me posebno veseli, a naročito kada znam da dijagnostički pregledi nisu bili dostupni u proteklom razdoblju. Mi smo ovdje zbog ljudi, i ta misao me stalno prati u sadašnjem radu općinskog načelnika. Svaki novonastali problem i zahtjev naših sumještana tim razmišljanjem lakše je rješiv, jer djelatnici i ja osobno uvijek nastojimo iznaći konkretno rješenje.

Ove godine obilježavamo 25. godina postojanja naše Općine Jelenje. Iznimno mi je drago da ćemo na ovu značajnu godišnjicu otvoriti najveće gradilište i investiciju u povijesti. Škola kakva je danas izgrađena je početkom 70-tih godina i odavno vapi za obnovom. Nova Snaga Jelenje zajedno s Primorsko-goranskom županijom izgradit će u tri godine novu školu u Dražicama, prema zadnjim pedagoškim standardima, za budućnost naše djece. Mi u Općini Jelenje smo to odavno zaslužili. Na nama je da konačno dugogodišnje želje pretvorimo u stvarnost. Ne sumnjam da ćemo zajednički taj plan i ostvariti.

Biti načelnik svih mještana znači svakodnevno donositi odluke, održavati sastanke s raznim institucijama te rješavati konkretne probleme koji se gomilaju godinama, kao i raditi na realizaciji projekata te kvalitetno planirati planove za budućnost naše zajednice. Lijepo je dobiti pozitivne i konstruktivne komentare za realizirane i pripremljene projekte. Naša sumještanka obratila mi se s kratkim komentarom putem Facebooka: "Svaka Vam čast kako dobro idete naprijed i nemojte posustati!" Za te se vrijednosti valja boriti.

Godine ne ulaganja i održavanja su ono s čime se trenutno borim i ne kukam. Zadnji puta su dječja igrališta izgrađena još davne 2008. godine. Dok čitate ovaj broj Glasnika već smo započeli s uređenjem igrališta u Podhumu i Podkilavcu tako da se izmjene opasni dijelovi dječjih naprava za igru, te nadopuni postojeća infrastruktura. Do ovog ljeta, uz pomoć Primorsko-goranske županije, bit će izgrađeno jedno potpuno novo igralište za djecu u Velim Dražicama, a dodatno će se urediti park i asfaltirati parking kraj čitaonice u Podhumu, gdje će na usluzi uskoro biti i logoped.

Prikupili smo dodatna sredstva kucajući na vrata raznim institucijama. Kao što i se navodi u programu Nove snage Jelenja cilj nam je postupna obnova svih dječjih igrališta te izgradnja novih. Realizacija programa u cilju poboljšanja uvjeta naše djece naša je primarna zadaća jer smatramo da je mladost snaga koja pokreće prosperitet, obitelji i obogaćuje svakodnevni život.

Pred nama su dvije značajne manifestacije koje njeguju tradiciju i običaje našeg kraja. Festival palente i sira održat će će se krajem lipnja, a manifestacija Na spomen mlikarici zakazana je za sredinu srpnja. Pripremili smo bogat program uz renomirane glazbene izvođače.

Preporučujem da svakodnevno posjetite i pratite internetski portal na adresi www.jelenje.hr kako bi bili u tijeku s najnovijim informacijama i događanjima iz naše Općine.

Vaš načelnik
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.