Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Mate Vitamin obješen na stupu srama u Dražicama

Živio pust!

Kultura i tradicija
Tipografija

Kako javljaju lokalni mediji, posjetitelj jelenjskog kraja Mate Vitamin najvjerojatnije se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu jer, Jelenske maškare i ove godine, pobrinule su se da krivac za sve zlo u protekloj godini visi na stupu srama.

Zbog rekonstrukcije stupa srama u Jelenju maškare su na Antoniju u 18 sati, kako su kazali, objesili prvog krivca u centru općine Jelenje, odnosno ispred samog ureda načelnika. Nekoliko vrsnih pitanja i potpitanja, bez upotrebe sile, bilo je dovoljno da Vitamin prizna svoju krivnju, pa nije bilo druge nego li propisati najstrožu kaznu. Naime, Vitamin je ilegalno prepisivao lijekove koje su izazivali nuspojave. Prodavao je pakete lijekova "Abecede vitamina" pa je tako, primjerice Premijeru, prepisao Vitamin A, zbog anemije, Vitamin B prepisivao je narodu koji je bezglavo počeo napuštati zemlju... Mate Vitamin po neslužbenim informacijama želio je čelnicima naše općine prepisati vitamine koji stvaraju nuspojave, no stigla ga je ruka pravde. Porota Jelenjskih maškra brzo je donijela preventivne mjere te su ga do odluke Suda smjestili na privremeni stup srama, naravno, uz narodno veselje, harmoniku i bubanj u kružnom toku u Dražicama.Nakon uviđaja, svoje viđenje večerašnjeg događanja dao je i Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

- Večeras sam uručio ključ naše zajednice Jelenskim maškarama. Ušli smo u peto godišnje doba, a pust Mate Vitamin obješen je u Dražicama gdje će i dočekati, nadamo se, odgovarajuću osudu. Idućeg tjedna krećemo s maškaranim zabavama u Domu kulture Dražice uz glazbu uživo, a očekuju nas još i maškare za djecu kao i Grobnička balinjerada te fešta u Zoretićama, po starinski, kao što su se naši stari nekad zabavljali. Za svakog smo pripremili ponešto, kazao je Marčelja nakon spleta nesretnih i sretnih okolnosti.

Živio pust!


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.