Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Maškare u Jelenju: Za svakog ponešto u petom godišnjem dobu!

Kultura i tradicija
Tipografija

I ove godine, povodom mesopusta Općina Jelenje i TZO Jelenje, uz pomoć udruga i lokalnog ugostitelja, pripremili su bogat program za sve ljubitelje petog godišnjeg doba. Fešta u Domu kulture Dražice započinje u subotu, 26.01, a ugostitelj će pripremiti prigodnu ponudu pića uz pristupačne cijene. U nastavku dostavljamo kompletan program događanja.

nedjelja, 13.01.
"Obahajanje" Grobničkih dondolaša | 11 h
U Općini Jelenje peto godišnje doba započinje u nedjelju 13. siječnja kada će Grobnički dondolaši svojim tradicionalnim "obahajanjem" po jelenskim mjestima otjerati zimu. U 11 sati dondolaši kreću iz Podkilavca. U Dražicama ih se očekuje u 11:25 sati gdje će ih dočekati okrjepa, a oni će svojim poznatim "grobničkim kolom" na prvoj "štaciji" zasigurno, kao i svake godine, oduševiti mještane. U Jelenju se očekuju u 19 sati. Predviđena ruta "obahajanja" ove godine: Podkilavac – Dražice – Podhum – Soboli – Zastenice - Grad Grobnik – Lukeži – Jelenje.


četvrtak, 17.01.
Podizanje pusta u Dražicama | 18 h
"Jelenske maškare" mještanima će u četvrtak, 17. siječnja u 18 sati u centru Dražica, predstaviti krivca za sve probleme iz protekle godine, čime će i službeno početi vladavina maškara u općini Jelenje. Ključ Općine maškarama će predati načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. - Zbog rekonstrukcije stupa srama va Jelenju krivca Mateta Vitamina obisit ćemo na pomoćnom stupu srama va centru općine va kružnon toku va Dražicah – poručili su iz Jelenskih maškara.


subota, 26.01.
Fešta: Muzika uživo u Domu kulture Dražice | 21 h
I ove godine Dom kulture u Dražicama postat će centar maškaranih fešti i dobre glazbe na Grobnišćini, a zabava kreće od 26.01.2019. godine. Maškarani tanci u Dražicama organizira lokalni ugostitelj, uz potporu Općine Jelenje, a tijekom šest maškaranih subota vesele maškare zabavljat će bend Trio Fantastic, koji garantiraju dobar provod povodom petog godišnjeg doba. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Lokalni ugostitelji pripremit će prigodnu ponudu pića po popularnim cijenama. Prva maškarana fešta započinje u subotu, 26. siječnja u 21 sat i traje do četiri sata ujutro i tako svake naredne subote, do kraja mesopusta.


subota, 02.02.
Fešta: Muzika uživo u Domu kulture Dražice | 21 h
Na drugoj maškaranoj fešti u Domu kulture Dražice sve posjetitelje uživo će svojom glazbom zabavljati grupa Trio Fantastic. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


nedjelja, 03.02.
Maškare za djecu | 17 h
I zabava može biti pametna, korisna i edukativna! Iskoristite nedjelju, 3. veljače u popodnevnim satima za kvalitetno vrijeme za svoje najmlađe. Uz glazbenu pratnju brojnih plesnih hitova, mališani će imati priliku provježbati i naučiti korisne elemente, a sve to u okviru dobre zabave. Kako javljaju iz Turističke zajednice Jelenje biti će tu red plesa, red vježbica za mobilnost, red vježbica za koordinaciju i stabilnost, nepogrješivi face paint kutak, najzabavniji napuhanci i izbor za najbolju masku. Djecu će voditi i animirati trenerica plesnog studia Trinity&co., a neki od plesača koji su sudjelovali na Supertalentu Nove TV pokazati će što čine rad i trud u plesnome svijetu. Osmišljen program, prema procjenama trajat će dva sata i prilagođen je za djecu od četiri do deset godina. Naravno, mogu sudjelovati i mići uz svoje mame, tate, bake, noniće, koji se mogu i okrijepiti uz ugostiteljsku ponudu pića. Maskirajte svoje najmlađe - najslađe i dovedite ih na nezaboravnu zabavu u Dom kulture Dražice. Zabilježite datum, 3.veljače 2019. od 17-19 sati. Mi vam obećajmo dobru zabavu, a vi ponesite svoju najbolju masku i vidimo se u nedjelju u 17:00 sati.


subota, 09.02.
Fešta: Muzika uživo u Domu kulture Dražice | 21 h
Na trećoj maškaranoj fešti u Domu kulture Dražice sve posjetitelje uživo će svojom glazbom zabavljati grupa Trio Fantastic. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


subota, 16.02.
Balinjerada u Jelenju | 12 h
Tradicionalna poslastica i centralno događanje za sve zaljubljenike u maske i brzinu predstavlja Grobnička balinjerada, koja će ove godine dočekati svoje 15. izdanje. I ove godine očekuju se originalni "kareti" i alegorijska kola koji će svoju maštovitost i brzinu pokazati miješanima u subotu, 16. veljače od 12 sati.


subota, 02.03.

Obilazak po kućama i fešta u čitaonici Zoretići – muzika uživo (po starinski) | 20 h
U subotu, 2. ožujka Maškare Zoretići obilazit će kuće u mjestima  Kukuljani i Zoretići, a navečer se očekuje fešta u čitaonici u Zoretićima. Muziku uživo krasit će zvuci harmonike i bubnja.


nedjelja, 03.03.
Obilazak po kućama i fešta u čitaonici Zoretići – muzika uživo (po starinski) | 20 h
U nedjelju, 3. ožujka Maškare Zoretići obilazit će mjesta Trnovca, Milaši i Brnelići, a navečer se očekuju "tanci" u čitaonici Zoretići.


utorak, 05.03.
Paljenje pusta u Podkilavcu | 19 sati


utorak, 05.03.
Fešta u čitaonici Zoretići – muzika uživo (po starinski) | 20 h
Tradicionalno, Maškare Zoretići će u utorak, 5. ožujka organizirati feštu po starinski u čitaonici u Zoretićima. Muziku uživo krasit će zvuci harmonike i bubnja.


srijeda, 06.03.
Paljenje pusta u Dražicama i Zoretićima
Krivcu za sve grijehe u protekloj godini najprije će se suditi u centru Dražica od 18 sati, dok će u mjestu Zoretići pustić dočekati svoju presudu u 20 sati.

* Programi u ovom kalendaru podložni su promjenama


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.