Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Vokalna skupina KUD-a Zvir osvojila srebrnu nagradu

Osvojena nagrada izraz velikog priznanja za kvalitetan i uspješan rad

Kultura i tradicija
Tipografija

Zapaženim nastupom pod vodstvom Davora Juretića osvojila srebrnu nagradu na međunarodnom natjecanju u Šibeniku

Vokalna skupina KUD-a Zvir sudjelovala je na međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi »Adria cantat« u Šibeniku te ostvarila zapažen nastup pod vodstvom Davora Juretića i osvojila srebrnu nagradu. Članovi Zvira predstavili su se trima skladbama Ivana Matetića Ronjgova u kategoriji nacionalne folklorne glazbe.

- Stručni ocjenjivački sud u međunarodnom sastavu posebno je strogo ocjenjivao sve zborove, pa je osvojena nagrada izraz velikog priznanja za kvalitetan i uspješan rad te poticaj za daljnje zalaganje. Nagrada osvojena u Šibeniku velik je poticaj za daljnji rad i njegovanje zborskog pjevanja na Grobnišćini, ističu u Zviru.

Na natjecanju se okupilo 26 zborova različitih sastava iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te iz svih krajeva Hrvatske. Uz Vokalnu skupinu Zvir, na natjecanju su sudjelovala još dva zbora iz Primorsko-goranske županije, djevojački zbor Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova pod vodstvom Davora Juretića i Zbor studenata medicine Axis. Zbor SGŠ I. M. Ronjgova za svoju izvedbu nagrađen je zlatnom nagradom, a zbor studenata medicine srebrnom.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.