Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Knjiga Preživio sam Vukovar i Ovčaru predstavljena u Dražicama

Kultura i tradicija
Tipografija

U Domu kulture u Dražicama, sredinom lipnja, predstavljeno je drugo izdanje knjige „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ autora Vilima Karlovića.

Zapisivanjem svojih misli i živih slika događaja iz Vukovara shvatio je da je riječ o kvalitetnom materijalu. Stoga je svoje zapise odlučio objaviti, a drugo dopunjeno izdanje izlazi u nakladi samog autora te mu je pridodan i novi uvod te dodatnih 40-tak stranica. Knjiga je nastala u vrijeme dok je autor boravio u samici u Remetinečkom zatvoru, čekajući presudu za zločin koji je počinio 2008 godine. Ova knjiga od izuzetne je važnosti jer mlađim naraštajima prikazuje potpunu istinu o Domovinskom ratu, a sam autor se nada kako će njegova knjiga poslužiti kao dodatno svjedočanstvo, te pomoći u dobivanju potpune slike ratovanja.

- Prije šest godina bio sam ovdje sa svjedočanstvom u Dražicama, kada je knjiga tek izašla. Ta knjiga i moj život oko Vukovara i Ovčare je kao jedan živi organizam koji se stalno nadopunjava. Moja istraživanja traju i danas. Mnogo toga je objavljeno, a neke stvari još uvijek nisu zrele za objaviti jer su predmet istrage - kazao je Vilim Karlović, autor knjige.

Čitajući knjigu dolazimo do spoznaje da i u najcrnjim vremenima, kada se nađemo na dnu života, uvijek postoji nada, samo moramo vjerovati, a odgovor će se naći, baš tu pred našim očima.

Prvo izdanje knjige predstavljeno je u Domu kulture Dražice krajem travnja 2012. godine, a ugodno druženje ove godine organizirala je Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Primorsko goranske županije.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.