Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Više od 70 izlagača iz Hrvatske i svijeta na izložbi u Dražicama

Kultura i tradicija
Tipografija

Početkom svibnja za sve ljubitelje i prijatelje životinja organizirana je renomirana izložba njemačkih ovčara na nogometnom igralištu NK Rječina u Dražicama.

Naime, radi se o najvećoj specijalnoj izložbi te pasmine u Hrvatskoj, a ukupno je sudjelovalo više od 70 izlagača iz Hrvatske i svijeta.

- U goste su nam stigli izlagači iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Bugarske, a sve natjecatelje ocjenjivao je renomirani sudac za njemačke ovčare Frank Goldust iz Berlina - kazao je Ivica Novosel, predsjednik Udruge uzgajivača njemačkih ovčara Rijeka, dodajući kako su povratni komentari putem društvenih mreža izvrsni. Tim više što su bili izuzetno dobro ugošćeni i primljeni te je kompletno natjecanje imalo prijateljsku atmosferu, što daje i posebnu draž samom natjecanju.

Okupljeni uzgajivači, kao i mještani te gosti imali su priliku vidjeti najbolje primjerke pasmine iz regije, koji su ocjenjivani u ukupno šest kategorija, podijeljenih po dobi, spolu i položenom radnom ispitu. Njemački ovčari, kao pasmina, slove kao, univerzalni psi za sve namjene.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.