Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Tri majmuna za krvavi Vukovar: Nesvakidašnji roman o Domovinskom ratu

Roman koji je privukao pozornost...

Kultura i tradicija
Tipografija

Početkom svibnja održana je zanimljiva promocija knjige u Domu kulture Dražice pod nazivom Tri majmuna za krvavi Vukovar. Autor ovog nesvakidašnjeg djela je pukovnik Petar-Janjić-Tromblon, istinski ratnik i hrvatski branitelj.

Knjiga koja će svakako biti interesantna hrvatskim braniteljima doživjela je promociju u ispunjenom Domu kulture Dražice te progovara o temama o kojima se često govori u kuloarima, a vrlo rijetko se mišljenje može čuti javno "iz prve ruke". Svoja razmišljanja i doživljaje autor opisuje kroz roman u kojemu tri glavna lika, različita po svojoj nacionalnosti, odrastaju skupa u Vukovaru te zajedno sudjeluju u Domovinskom ratu. Kako se moglo čuti na predstavljanju i promociji radi se o tri priče i tri tragedije kojima kuca jedno srce. U više poglavlja autor progovara o krađi, pretvorbi i privatizaciji, izdajama Vukovara i hrvatskih branitelja te proživljavanju ratnih operacija. Sjećanja su tog dana u Domu kulture Dražice navrnula jer biti negdje u mraku i "sačekuši" autor opisuje na iznimno jednostavan način te se tako svatko tko je to doživio može prepoznat.Vrijedni ljudi i ratnici nakon Domovinskog rata ostavljaju puške i hvataju se pera te stvaraju interesantna djela za buduće generacije. Pukovniku Tromblonu ovo je druga izdana knjiga u kojoj se ne libi govoriti o pozadini ratnih događanja te neugodnom spoju politike i ratovanja, na uštrb malih ljudi. Iako autor nije književnik po struci, usudio se, kako to za sebe voli reći, biti "drzak i bezobrazan" te izbaciti iz sebe najjače i najborbenije akcije u obliku romana. Počevši od vlastitog proživljavanja i tragedije u koncentracijskom logoru pa sve do upravljanja ratnim operacijama od visokog značaja.


Organizaciju i promociju pripremili su članovi UHBDDR Grobnik iz Lukeža, uz pomoć svojih prijatelja, a prezentaciji knjige nazočio je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. Svi zainteresirani mogli su kupiti knjigu po promotivnoj cijeni, uz potpis autora te na prijateljski način i u ugodnoj atmosferi popričati o aktualnim temama.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.