Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Najava: Zeleni vikend u Općini Jelenje

Sve je spremno za zelenu čistku!

Kultura i tradicija
Tipografija

Predstavnici Općine Jelenje održali su danas konferenciju za medije u prostorijama Turističkog informativnog centra u Rijeci. Na konferencij su predstavili akciju "Zelena čistka" koja će se održati u subotu 21. travnja 2018. na raznim lokacijama u Općini Jelenje te manifestaciju "Eko bike", koja se održava u nedjelju 22. travnja 2018. godine.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja pozvao je sve zainteresirane da se pridruže zelenom vikendu u Općini Jelenje.

- Pozivamo sve mještane i sve ostale ljubitelje prirode da sudjeluju u Zelenoj čistki i daju svoj doprinos očuvanju našeg okoliša. Ne treba posebno isticati prirodne ljepote našeg kraja, naše Grobinštine, ali je potrebno naglasiti da smo dužni skrbiti za naš okoliš. Ovakav način organiziranja građana je izvrsna prilika da oni koji imaju želju uistinu nešto učine za ovaj kraj. Očekujemo dobar odaziv, a već smo stupili u kontakt s brojnim udrugama i organizacijama čiji će članovi sudjelovati u ovoj akciji - naglasio je Marčelja.

Prema najavama, gotovo 150 sudionika trebalo bi se pridružiti Zelenoj čistki – jedan dan za čist okoliš. Voditeljica ureda Turističke zajednice Općine Jelenje Karmen Šikić pojasnila je sam tijek akcije:

- U subotu u 09:00 ispred Doma kulture u Dražicama organizirali smo podjelu rukavica i vreća za otpad za svakog sudionika ove hvalevrijedne akcije. Akcija čišćenja započinje neposredno nakon podjele, a sudionici će biti upućeni na predviđene lokacije. Za sve sudionike predviđen je ručak u Domu kulture u 13:00 kada očekujemo da će akcija završiti. Ovim putem zahvaljujem se svim udrugama građana čiji će članovi sudjelovati u akciji, a svoj su dolazak najavili i mnogobrojni mještani naše općine.

Sve je spremno za zelenu čistku, a na mještanima i svima ostalima je samo da u subotu u 09.00 sati dođu ispred Doma kulture i sudjeluju u akciji.

- Prema vremenskim prognozama očekuje nas lijepo i toplo vrijeme pa očekujemo i dobar odaziv. Djelatnici KD Jelen bit će tog dana na raspolaganju svim sudionicima i koordinirati samom akcijom. Iskoristit ću priliku i obavijestiti mještane Općine Jelenje koji nam se svakodnevno javljaju da smo započeli košnjom zelenih površina na području čitave općine te da pripaze prilikom prometovanja jer su naši djelatnici na terenu tijekom cijelog dana - zaključio je direktor Komunalnog društva Jelen Domagoj Tramontana.

Biciklistički klub Grobnik za nedjelju 22. travnja 2018. najavio je održavanje biciklijade pod nazivom Eko bike. Bit će to pravi zeleni vikend na području naše Općine.

- Pozivamo sve ljubitelje biciklizma, kao i one koji će to tek postati, na manifestaciju "Eko bike" koja će se održati u nedjelju povodom dana planeta Zemlja. Okupljanje i prijave na Trgu Mlikarice u Dražicama bit će od 9:00 h, a start je predviđen u 10:30 h. Uz zajedničku vožnju bit će održane i dvije utrke mini XC za djecu i za odrasle uspon na Kolci. Utrke i ostali popratni sadržaji održat će se na lokaciji u Rastočinama (Podkilavac). Nakon utrke za sve sudionike osiguran je ručak i podjela medalja najboljima. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 kuna - kazao je Hrvoje Brnelić, predsjednik BK Grobnik.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.