Navigacija

Glavni meni

09
Pet, Pro
0 Novih vijesti

Održani "Šimčevi dani" u čast pokojnog vlč. Josipa Šimca

Trodnevna manifestacija na području Općine Jelenje

Kultura i tradicija
Tipografija

Sredinom travnja održana je trodnevna manifestacija "Šimčevi dani".

Mještani su mogli pogledati izložbu slika pod nazivom Gro Art u Domu kulture Dražice. Svoje radove predstavili su renomirani akademski slikari Ivan Blažević i Vinko Šaina. Također, ugledna grobnička umjetnica Margareta Krstić predstavila je svoj rad, te planove za iduće razdoblje.

Podsjetimo, manifestacija "Šimčevi dani" održava se već četiri godine, a slavi život i djelo pokojnog mons. Josipa Šimca, koji je svojim djelovanjem pokrenuo mnogo stvari i dao veliki doprinos u razvoju našeg kraja. Bio je "čovjek od naroda" i veliki domoljub. Josip Šimac, naš "plovan" i sumještanin, preminuo je 14. rujna 2013. godine, a u svojem djelovanju zalagao se za gradnju i obnovu crkava.

"Šimčevi dani", u organizaciji Matice hrvatske – ogranak Jelenje, završili su polaganjem cvijeća na mjesnom groblju u Jelenju i misom za pokojnog velečasnog u župnoj crkvi, uz nastup vokalne skupine KUD-a Zvir.

Župnik Ivan Milardović izrazio je nadu da će uskoro u kući pokojnog vlč. Šimca u Jelenju, prema pokojnikovoj želji, biti uređen Pastoralni centar Alojzija Stepinca kao okupljalište mladih te svih ljubitelja kulture, kakav je bio i pokojni vlč. Šimac.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.