Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Započeli radovi na unutarnjoj rekonstrukciji zdravstvene stanice u Dražicama

Radovi vrijedni više od 600 tisuća kuna značajno će promijeniti izgled i funkcionalnost zdravstvene stanice

Komunalni info
Tipografija

Iako je predblagdansko vrijeme, u jelenjskom kraju komunalni radovi ne posustaju.

Nakon provedenog javnog natječaja i odabira izvođača, sredinom tjedna, započeli su radovi na unutarnjem uređenju, odnosno rekonstrukciji, zdravstvene stanice u Dražicama. Kroz vremenski period od 90 dana unutarnji dio zdravstvene stanice bit će u potpunosti obnovljen. Radnici su na terenu te će se postepeno izvoditi građevinski i obrtnički radovi te stolarski radovi, kao i elektroinstalacijski radovi. Upravo se uređuje sanitarni čvor, a ukupna vrijednost radova nešto je veća od 600 tisuća kuna. Time će se zdravstvena stanica urediti prema najnovijim standardima jer, podsjetimo, ista je izgrađena 1979 godine, a zadnjih je godina zaista oronula.

– Upravo su započeli radovi na rekonstrukciji WC-a. Do Božića bi taj dio zgrade trebao biti zgotovljen, pa se nastavlja s radovima po fazama. Naši će mještani u vrijeme radova moći koristiti zdravstvene usluge, odnosno zgrada neće biti u potpunosti zatvorena – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako se zimski mjeseci koriste za unutarnje uređenje, dok se na proljeće očekuje obnova vanjskog djela zgrade, odnosno fasade i krovišta, čime će se zaokružiti kompletna priča i zgotoviti projekt za kojega su dobivena i EU sredstva, a u značajnom djelu pomogla je i Primorsko-goranska županija.

Zdravstvena stanica u Dražicama izgrađena je davne 1979. godine
Zdravstvena stanica u Dražicama izgrađena je davne 1979. godine
Vrijedno je spomena i činjenica da se iz vanjskih izvora za kompletno uređenje dobilo više od 50% potrebnog iznosa za realizaciju jednog od kapitalnog projekata nove Općinske uprave. Unutarnje uređenje zdravstvene stanice u Dražicama stajat će nešto više od 600 tisuća kuna dok će se na vanjski dio potrošiti još dodatnih 600 tisuća kuna.

– Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus u našoj zajednici. Mještani su zaslužili respektabilnu i funkcionalnu zdravstvenu stanicu, a to su prepoznale i nadležne institucije s kojima imamo odličnu suradnju. To je ujedno i projekt koji smo obećali u našem programu Nova snaga Jelenja. Prema uputama iz EU fondova procjenjuje se kako će se budući troškovi grijanja, hlađenja i općenito energenata smanjiti za minimalno 50% što će u konačnici uvelike olakšati održavanje same zgrade ukupne bruto površine 434,25 m2 – kazao je Marčelja, prilikom obilaska gradilišta.

U idućih 90 dana obnoviti će se sve prostorije
U idućih 90 dana obnoviti će se sve prostorije

Važno je napomenuti kako je kvalitetna zdravstvena stanica bitna za sve mještane, a nova Općinska uprava daje vrlo jasne i konkretne odgovore jer, postojeća je zdravstvena ustanova u vrlo lošem stanju, kako s vizualne tako i s funkcionalne strane.

– Zdravstvena stanica u Dražicama ide rame uz rame s našim ostalim projektima, a svi su vezani uz modernizaciju i temeljite strukturne promjene s ciljem da mještani imaju mogućnost za što ugodniji život na našem području. Početkom godine ponudili smo i lepezu preventivnih zdravstvenih pregleda – potpuno besplatno ili uz minimalnu nadoplatu, čime je ojačana zdravstvena zaštita na području Općine Jelenje. U svakom slučaju veselim se 2019. godini – zaključio je Marčelja.

U tijeku radovi na sanaciji i rekonstrukciji sanitarnog čvora
U tijeku radovi na sanaciji i rekonstrukciji sanitarnog čvora


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.