Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Ministarstvo branitelja uključilo se u projekt obnove zdravstvene stanice

Izvrsne vijesti za početak godine...

Komunalni info
Tipografija

Započelo je uređenje zdravstvene stanice u Dražicama

Uz Općinu Jelenje, koja je nositelj projekta te Primorsko-goransku županiju ali i fondove Europske unije svojom donacijom priključilo se i Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske na čelu s ministrom Tomom Medvedom koje je za pomoć u uređenju i sanaciji sanitarnog čvora izdvojilo 85 tisuća kuna. Radi se o vrijednim sredstvima navedenog ministarstva, a posebice veseli činjenica kako će navedeni prostor biti uređen prema najnovijim standardima i prilagođen slabo pokretnim osobama, kao i osobama s invaliditetom. Općina Jelenje javila se na raspisani natječaj, temeljem kojega su dobivena navedena sredstva.

– Svaka pomoć je dobro došla jer, radi se o projektu ukupne vrijednosti većoj od 1.2 milijuna kuna. Izuzetno mi je drago da se i Ministarstvo branitelja uključilo u naš projekt što je samo još jedan od pokazatelja da radimo kvalitetno i idemo ispravnim putem – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da se zahvaljuje i Župi Jelenje odnosno vlč. Ivanu Milardoviću koji je zajedno s Općinom Jelenje "gurao" projekt obnove zdravstvene stanice u Dražicama.

Podsjetimo, krajem prošle godine započelo je uređenje zdravstvene stanice. Zgradi izgrađenoj 1979. godine tim će se putem udahnuti novi život jer, uz unutarnje uređenje u vidu novih podova, zidova, stolica, sanitarnog čvora i elektroinstalacija kao i svega onoga što je jelenjskim mještanima potrebno da konačno imaju primjerene uvijete u zgradi staroj 40 godina, na proljeće stiže novi kroj i fasada.

Marčelja ističe kako je vrijedna spomena i činjenica da je Općina Jelenje iz vanjskih izvora za kompletno uređenje dobila više od 50 posto potrebnog iznosa za realizaciju jednog od kapitalnog projekta nove Općinske uprave. Unutarnje uređenje zdravstvene stanice u Dražicama stajat će nešto više od 600 tisuća kuna, dok će se na vanjski dio radova potrošiti još dodatnih 600 tisuća kuna.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.