Navigacija

Glavni meni

16
Uto, Tra
0 Novih vijesti

Uoči Kolbove: U filijalnoj crkvi u Podhumu postavljene nove klupe i obnovljena sakristija

Investicija vrijedna 250 tisuća kuna financirana je donacijama institucija i dobrotvora...

Komunalni info
Tipografija

Izuzetno aktivno razdoblje komunalnih radova na području općine Jelenje obogaćeno je novom investicijom.

Naime, uoči blagdana sv. Maksimilijana Kolbea, u istoimenoj crkvi u Podhumu, postavljene su nove klupe i dodatno je uređena sakristija. Kompletan projekt vrijedan je 250 tisuća kuna, a veliki dan za Župu sv. Mihovila arkanđela Jelenje dodatno su oplemenili vrijedni mještani, koji su pomogli postaviti klupe u filijalnu crkvu.

Drvena građa stigla je iz Italije, a radi se o ukupno 48 klupa od kojih je 32 dužine 2,5 metara, četiri komada su od 1.45 metara, a ostatak izrađen po mjeri prostora.

– Ovu vrijednu investiciju za našu Župu i Općinu Jelenje omogućili su mještani svojim dotacijama, kao i mnoge ustanove i dobrotvori – Općina Jelenje, Općina Čavle, Grad Bakar, Primorsko-goranska županija te moji osobni prijatelji, od kojih poneki ne žele javno istupati. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomogli da naša filijalna crkva u Podhumu bude opremljena klupama – kaže jelenjski župnik, vlč. Ivan Milardović, koji je ujedno i nositelj projekta.

Potrebitim inventarom i drvenom građom opremljena je i sakristija, u kojoj su izgrađeni prigodni ormari, a za svećenika i ministrante, u svetištu crkve izgrađene su prigodne stolice.

– Mještani Podhuma, kao i mnogobrojni vjernici i gosti koji stižu u naše krajeve, prilikom raznih obljetnica najviše će osjetiti poboljšanje u inventaru. Ovom značajnom investicijom uvelike je podignut standard prilikom praćenja euharistijskih slavlja u našoj filijalnoj crkvi – ističe načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako Općina i Župa usko surađuju, kako u komunalnim projektima tako i u redovitom radu župe.

Foto: Jelena Smiljanić

Program Kolbove

U župi sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju, posebno se slavi i blagdan sv. Maksimilijana Kolbea u grobničkom Podhumu. Trodnevnica uoči Kolbove započinje u nedjelju, 12. kolovoza nedjeljnom svetom misom u 9:15 sati, a križni put kroz Podhum do groblja Podhumskim žrtvama zakazan je u 18:30 sati. Križni put predvodit će vlč. Marijan Žderić, upravitelj župa Tršća i Prezida.

Zbog značajne investicije, ove će godine, na obljetnicu posvete crkve, 13. kolovoza svečanu koncelebriranu svetu misu predvodit će mon. dr. Ivan Devčić, nadbiskup i metropolita riječki. Nakon euharistijskog slavlja blagoslovit će se sakristija i nove klupe.

Na sam blagdan sv. Maksimilijana Kolbea, u utorak, 14. kolovoza svete mise na rasporedu su u 9:15 sati dok je u 19 sati zakazana svečana koncelebrirana sveta misa koju predvodi vlč. Zvonimir Ćorić, upravitelj hrvatske župe sv. Ante u Los Angelesu (na misi će biti blagoslov novog ciborija) .

Nakon euharistijskog slavlja, lokalni ugostitelji pripremili su prigodnu feštu i živu muziku, uz grupu Mastersi.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.