Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Jelenje ponovo među najtransparentnijim općinama u RH

Općina Jelenje zaradila peticu iz transparentnosti

Općinska uprava
Tipografija

Institut za javne financije predstavio je, početkom srpnja, rezultate petog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica.

Općina Jelenje, pod novim vodstvom, već drugu godinu zaredom dobila je čistu peticu, uz pohvalu da su internetske stranice vrlo dobro organizirane i lako pretražive. Kako su naglasili iz Općinske uprave ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da se ide u pravom smjeru i ispravnim putem. Ne tako davne 2016. godine Općina Jelenje bila je na suprotnom kraju ljestivce.

Podsjetimo, proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu. Građanima omogućuje da se angažiraju i utječu na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, na odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, te ujedno na smanjenje mogućnosti korupcije.

- Svakodnevno se razvijamo i napredujemo. Trenutno je u funkciji i aplikacija za prijavu komunalnih problema što svakako olakšava i ubrzava postupak rješavanja problema na terenu, kazao je Marčelja, dodajući kako su se stručne službe potrudile i objavile sve relevantne dokumente vezane uz poslovanje Općine Jelenje, a uz to na upite se redovito odgovara u zakonskom roku.

Općina Jelenje postala je maksimalno transparentna jedinica lokalne samouprave, a trend će se nastaviti i ubuduće.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.