Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Prijavite se do 24.05.: Testiranje s ciljem sprječavanja osteoporoze

Same prijave primaju se do 24. svibnja 2019. godine na broj telefona 099 251 8224

Općinska uprava
Tipografija

Krajem svibnja, na području općine Jelenje, provodit će se testiranje žena u dobi od 45 do 60 godina s ciljem sprječavanja osteoporoze. Preporučuje se žiteljima da se na vrijeme odazovu akciji, tijekom koje je moguće naučiti kako smanjiti rizik nastanka osteoporoze, ili, ako je već prisutna, kako se nositi s njom na najbolji mogući način.

Naime, Općine Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena, nutricionisticom i patronažnim sestrama organizira testiranje žena u dobi od 45-60 godina. Cilj testiranja je osvijestiti brigu o svojem zdravlju i potaknuti žitelje na adekvatnu tjelesnu aktivnost koja se uz pravilnu i uravnoteženu prehranu smatra najboljim načinom prevencije osteoporoze, ali i niza učestalih bolesti modernog doba kao što su: diabetes tipa II, kardiovaskularne bolesti, depresija, mišićno koštane bolesti, urinarna inkontinencija, neki tipovi raka itd.

U sklopu testiranja mjerit će se visina i tjelesna masa, procijeniti visceralna masnoća, provjeriti krvni tlak i šećer, ispitati stanje kralježnice, testirati sklonost padanju, snaga stiska šake, ispitati prehrambene navike. Osim početnog i završnog ispunjavanja upitnika, svi prijavljeni sudjelovat će u pokaznom satu vježbi. Na kraju programa svi polaznici dobiti će pisane preporuke.

Testiranja će se provesti u Privatnoj fizikalnoj terapiji Maja Maržić na adresi Dražičkih boraca 64, Dražice, od 29. svibnja do 5. lipnja 2019. godine od 18 do 20 sati, a same prijave primaju se do 24. svibnja 2019. godine na broj telefona 099 251 8224 ( Bojana Burić bacc.med.tech.) radnim danom od 8 do 10 sati.

Voditelji ispitivanja: dr.sc. Mihela Dujmović dipl.inž. , nutricionist Bojana Burić, bacc.med.tech. i Maja Maržić, bacc.physioth.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.