Navigacija

Glavni meni

09
Pet, Pro
0 Novih vijesti

Udruga umirovljenika Jelenje prisustvovala Festivalu starijih osoba

Ekipa iz Jelenja branila boje svojeg kraja...

Kultura i tradicija
Tipografija

U Domu za starije osobe "Mali Kartec" početkom listopada održan je Festival starijih osoba PGŽ - "Festa" na kojem je sudjelovalo više od 400 umirovljenika s područja Primorsko-goranske županije.

Festival je dio ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, a posjetili su ga i umirovljenici s područja općine Jelenje uz prisustvo načelnika i zamjenika.

Uz sportsko-rekreativna natjecanja umirovljenika - bacanje kolutova, boćanje, stolni tenis, pikado, gađanje lukom i strijelom, sportski poligon svi zainteresirani mogli su posjetiti štandove na kojima su zdravstveni djelatnici provodili zdravstvene preventivne preglede, dijelili zdravstvene savjete i edukativne brošure.

Tako su umirovljenici mjerili krvni tlak, šećer u krvi, tjelesnu težinu, indeks tjelesne mase, mišićne snage te dobili savjete o zdravom načinu života, savjete fizioterapeuta o koštano-mišićnom sustavu i poremećajima, savjete o dišnom sustavu, očuvanju zdravlja usne šupljine.

Nakon završetka natjecanja najboljima su dodijeljeni pehari i podijeljena priznanja.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba organiziralo se kroz tjedan od 29.9. do 12.10.2017. godine. Održavanjem različitih javnozdravstvenih aktivnosti prezentirali su se rad Domova za starije te Udruga umirovljenika s ciljem unaprjeđenja zdravlja i kvalitete života osoba starije životne dobi, a središnje zbivanje je Festival starijih osoba PGŽ "Festa".


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.