Navigacija

Glavni meni

09
Pet, Pro
0 Novih vijesti

Mihoja ove godine ima humanitarni karakter

Tiskovna konferencija: Begović, Milardović, Šikić i Marčelja

Kultura i tradicija
Tipografija

Danas je na tiskovnoj konferenciji u Rijeci predstavljen glavni dio programa ovogodišnje Mihoje, dana Općine Jelenje i zaštitnika Župe.

Mihoja ove godine ima humanitarni karakter. Na koncertu duhovne glazbe prikupljat će se prilozi za pomoć pri liječenju Marije Begović, djevojke koja ima 26 godina i boluje od neurofibromatoze.

- Izuzetno mi je drago da smo kvalitetnom suradnjom između Općine Jelenje, Turističke zajednice i Župe Jelenje uz pomoć brojnih udruga osmislili kvalitetan program za svačiji ukus, kojeg ćemo unaprijeđivati iz godine u godinu i od Mihoje stvoriti brend, a cilj nam je da na naše područje tijekom rujna, uz same mještane, manifestacije dođe pogledati što više ljudi iz Rijeke i okolice – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.


Sveti Mihovil zaštitnik je naše Župe i Općine te je Mihoja prvenstveno vezana uz euharistijske svečanosti, a ove godine poseban je naglasak dan društvenom životu i druženju.

- Događanja vezana uz Mihoju krenula su već početkom rujna, a očekuju nas još razna kulturna, zabavna i sportska događanja. Od sporstkih događanja treba izdvojiti boćarski, košarkaški i stolnoteniski turnir. "Zatancajmo po domaći" ove se godine održava u Domu kulture Dražice i svakako je jedno od najvrijednijih događanja koje njeguje kulturu i tradiciju našeg kraja. Glavna fešta i zabava očekuje se u subotu 30. rujna na koncertu Zlatka Pejakovića u Boćarskom domu Dražice – naglasila je Karmen Šikić iz Turističke zajednice Jelenje.

Želimo biti jedinstveni i raditi na općem dobru svih mještana, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Stoga je pripremljen program proslave blagdana svetog Mihovila, a duhovni koncert u crkvi Jelenje imat će i humanitarni karakter.

- U ponedjeljak, 2 listopada je koncert duhovne glazbe na kojemu nastupaju klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, Ivo Gamulin Gianni, Adriana Katić, Dina Krupić i vokalna skupina KUD-a Zvir, a umjesto ulaznica skupljat će se prilozi za pomoć pri liječenju Marije Begović, koja ima 26 godina i boluje od Neurofibromatoze - kazao je vlč. Ivan Milardović, župnik u Jelenju.

Majka Marije Begović, Milka, je kazala kako su se iscrpile sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj te postoji nada za izlječenje u Njemačkoj, za što su potrebna dodatna financijska sedstva. Svi koji žele pomoći mogu svoj dobrovoljni prilog uplatiti kao donaciju na žiro-račun (IBAN): HR6824020063102899600.

- Ovim putem pozivam sve koji mogu da pomognu i ujedno im i zahvaljujem, kao i organizatorima ovog koncerta. Oni koji mogu, sredstva za liječenje moje Marije mogu uplatiti na račun u Erste banci - kazala je Milka Begović.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.