Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Marin Relja pobjednik ovogodišnjeg šahovskog turnira Mihoja

Dom kulture Dražice okupio je ljubitelje igre na 64 polja...

Sport
Tipografija

U sklopu proslave Mihoje održan je tradicionalni međunarodni šahovski turnir u Domu kulture Dražice.

Već 19. godinu zaredom Šahovski klub Rječina organizator je turnira čiji je cilj popularizacija šaha među mladima. Ove godine nastupilo je 50 sudionika raznih dobnih skupina. Valja istaknuti da se ovogodišnji turnir odvijao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Općine Jelenje.

- Drago nam je da smo uspjeli ugostiti drage prijatelje iz Austrije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, kao i sudionike iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-Senjske županije. Ovaj turnir ima međunarodni predznak, što mu daje posebnu draž i kolegijalnost jer tijekom godine i sami putujemo na turnire, pa je ovo prilika da uzvratimo poziv te ugostimo ekipe – kazao je Arif Huskić, predsjednik Šahovskog kluba Rječina, dodajući kako su od osnutka turnira na istome nastupila mnoga poznata imena i velemajstori.

Najboljim natjecateljima dodijeljene su simbolične nagrade, kao uspomena na sudjelovanje, a uručio ih je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, koji je u jutarnjim satima primio delegaciju i organizatore te im zaželio sve najbolje u daljnjem radu.

- Prijateljstva koja su se razvijala godinama treba čuvati. Drago mi je da su na naše područje došli gosti iz Austrije, Slovačke i Bosne i Hercegovine kako bi sudjelovali na šahovskom turniru. Ovo je prilika da upoznaju naš predivan kraj, a svakako otvara se i mogućnost suradnje na ostalim planovima. S obilježavanjem Mihoje krenuli smo početkom rujna, a ovo je također hvalevrijedno sportsko događanje – kazao je Marčelja.

Ovogodišnji pobjednik međunarodnog šahovskog turnira Mihoja je Marin Relja, domaći dečko iz Šahovskog kluba Rječina, drugo mjesto osvojio je Teo Tomulić iz Ašk Junior kluba Rijeka, treće mjesto osvojio je njegov klupski kolega Sandro Šafar. Konačni poredak možete pogledati na: http://chess-results.com/tnr301489.aspx?lan=13&art=1&wi=821.

- Ponovo se pojavila generacija mladih koja je stigla u naš klub i "zagrizla" za šah, što nas veseli jer smo imali odličnu generaciju koja je odrasla i otišla u srednju školu ili na fakultet tako da se za dvije tri godine opet možemo nadati da ćemo biti u samom vrhu što se rezultata tiče. Kao i u svakom sportu potrebno je puno rada i zalaganja da bi ostvarili zapažene rezultate – zaključio je Huskić.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.