Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

OŠ Jelenje-Dražice: 46 učenika upisano u prvi razred

Đaci prvaci pjevajući krenuli u školu...

Kultura i tradicija
Tipografija

Osnovnu školu Jelenje-Dražice ove školske godine pohađa 355 učenika, među kojima 46 prvašića, pet više nego prošle godine, koji su podijeljeni u dva prva razreda. Učenici će pohađati nastavu u dvije smjene – jutarnju i poslijepodnevnu.

Svečanim prijemom, uz prigodan program, u Osnovnoj školi Jelenje – Dražice ovogodišnji prvašići započeli su svoje dugogodišnje školovanje. Ove godine u prvi razred upisano je 46 učenika, i to u dva razredna odjeljenja.


Sretan početak nove školske godine svim prisutnima poželio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Dinom Piljićem i predsjednikom Općinskog vijeća Lukom Zaharijom.

Kako je naglasio Marčelja, pred Općinom Jelenje ali i mališanima su novi izazovi. Mališanima će školske klupe donijeti prve male i slatke brige ali i pregršt veselja, radosti i novih prijateljstava.

– Kako smo i najavili od ove školske godine svi učenici pohađat će nastavu u okviru dvosmjenskog rada, u školskoj zgradi u Jelenju, zbog izgradnje nove škole u Dražicama. Kao Općina Jelenje potrudili smo se osigurati što sigurniji polazak u školu, pa smo tako asfaltirali prilaz školi, postavili smo i dodatne prometne znakove i svjetleću signalizaciju, uveli autobusne linije prilagođene školarcima. Također osigurali smo i besplatne udžbenike za sve učenike osnovne škole. Za polaznike prvih i drugih razreda osigurali smo i novčani bon, kako bi roditeljima olakšali prve dane rujna, kada znamo da su i najveći izdaci. Više informacija roditeljima će se dostaviti u roku nekoliko dana, za ostvarivanje svih prava – kazao je Marčelja, dodajući kako apelira na roditelje da daju punu potporu kolektivu jer cijela priča oko izgradnje nove škole je izuzetno velika i složena. U pitanju je projekt vrijedan 33 milijuna kuna koji će se u naredne dvije godine realizirati. Stoga je izuzetno bitno da svaka strana odradi svoj dio. Općina i Županija će odraditi svoj dio, od roditelja tražimo da budu strpljivi i daju potporu dvosmjenskom radu u školskoj zgradi u Jelenju, kako bi izgradili moderan centar obrazovanja za našu djecu i buduće generacije.

Općina Jelenje svima želi radostan početak i uspješnu novu školsku godinu. Vozačima posebna molba, pazite na naše najmlađe u prometu.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.