Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Javni radovi: Putem mjere HZZ-a zaposleno devet osoba s našeg područja

Dobiveno više od 280 tisuća kuna za provođenje mjere Javnog rada.

Komunalni info
Tipografija

Početkom godine započeli su javni radovi na području Općine Jelenje. Zaposleno je ukupno devet osoba, a kompletan program financiran je u 100% iznosu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Općina Jelenje početkom 2018. godine aktivno se uključila u provođenje Javnog rada. Naime, Javni rad je mjera čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica. Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada.

Projekt je počeo s provedbom krajem prosinca prošle godine, a radnici koji su se javili na raspisan natječaj bit će zaposleni ukupno šest mjeseci. Zahvaljujući pravovremenom apliciranju na mjeru aktivnog zapošljavanja i traženoj potpori, primljeni radnici nisu financirani iz općinskog proračuna, već se o njihovim plaćama 100% brine Hrvatski zavod za zapošljavanje. Općina Jelenje osigurala je adekvatan materijal i opremu za rad.

- Javni radovi veoma su korisni za Općinu, jer se svakodnevni poslovi mogu brže i kvalitetnije obaviti, a u protekle se četiri godine ta mjera nije koristila. Radnici su već prvog radnog dana prionuli poslu te se zahvaljujući njima dodatno održavaju brojni putevi, oborinski kanali te nerazvrstane ceste, raslinje te ostali radovi planirani godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara - kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako su u program Javnih radova uključene dugotrajno nezaposlene osobe, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, i korisnici zajamčene minimalne naknade prijavljeni u evidenciju te je tako Općina Jelenje još jednom pokazala kako je socijalno osjetljiva.

Općina Jelenje je zahvaljujući ideji novog vodstva i provedbom od strane općinskih stručnih službi, od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dobila više od 280 tisuća kuna za provođenje mjere Javnog rada u 2018. godini. U svibnju se planira novo zapošljavanje u vidu Javnih radova za održavanje javnih površina, a kompletna mjera također će biti financirana od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.