Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Komunalni radovi na Hahliću nakon više od četiri godine

Vrijedni članovi PD Obruč u radnoj akciji...

Komunalni info
Tipografija

Suradnjom planinara i Općine Jelenje završeni su komunalni radovi i popravci u trajanju od 330 radnih sati, koji su omogućili da Planinarski dom Hahlić pripremljen dočeka jesen i zimu.


Vrijedni članovi PD Obruč cijeli kolovoz proveli su radeći na Hahliću te su velikom radnom akcijom popravili oštećenja na domu i šterni.

U planini je uvijek borba s vremenom, potrebno je bilo nabaviti materijal, odvesti ga na Hahlić i odraditi sve potrebne radove. Zahvaljujući brzoj reakciji načelnika Općine Jelenje nabavljen je kompletan materijal za sanaciju. Odmah se prionulo poslu, a ovisno o znanju i vještinama svaki član društva napravio je svoj dio. Izvedeni su pripremni radovi, dio drvene građe obrađen je i zaštićen premazom, a materijal je prevezen na Hahlić – kazao je Vedran Stipić, predsjednik Planinarskog društva Obruč.

Glavni komunalni radovi napravljeni su sanacijom balkona i fasade. Promjenjene su sve grede balkona, balkonske letve i dio ograde balkona te gornji dio fasade doma. Kako na Hahliću vladaju nepovoljne vremenske prilike, radi zaštite, fasada doma višeslojno je premazana.

Ovim putem zahvaljujemo svim planinarima koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli zajednici i boravak na grobničkim Alpama učinili ugodnijim za sve posjetitelje.

– Moram istaknuti da Općina Jelenje kao vlasnik objekta unazad četiri godine nije uložila niti kune u sanaciju planinarskog doma. Činjenice kazuju da se dom nalazi u planinama i na nadmorskoj visini od 1100 metara i da tu vladaju drugačiji klimatski uvjeti u odnosu na uobičajene. Svake godine potrebna su manja ulaganja. Ovim potezom najbolji planinarski dom u Hrvatskoj pripremljen čeka jesen i zimu. Za Općinu Jelenje komunalni radovi nisu predstavili veliki trošak i uspjeli smo izdvojiti sredstva za materijal, a zahvaljujući volonterima i njihovim idejama radna akcija je uspješno odrađena. Još jednom se pokazalo da bez kvalitetnih ljudi koji vole svoj kraj i prirodu nema napretka. Zajedno možemo puno napraviti – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, ne skrivajući radost što planinarski dom opet funkcionira i otvoren je mještanima i turistima koji zalaze u naše krajeve.

Što je sve napravljeno na Hahliću pogledajte u nastavku.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.