Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Započela gradnja nove škole i dvorane u Dražicama

Načelnik Marčelja svečano položio kamen temeljac

Komunalni info
Tipografija

Današnji dan, za našu sredinu, ostat će upisan u povijest jer, počela je izgradnja nove škole i sportske dvorane u Dražicama vrijedna 40 milijuna kuna. Novu školu gradit će GP Krk, a svečani kamen temeljac položili su njezini financijeri i incijatori - Zlatko Komadina, župan PGŽ , Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje te ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj. Samo gradilište blagoslovio je naš župnik vlč. Ivan Milardović.

Pogledajte kompletan program putem društvene mreže You Tube.

U prepunoj dvorani Osnovne škole Jelenje-Dražice svečarskim je programom obilježeno polaganje kamena temeljca, odnosno početak još jedne kapitalne investicije u jelenjskom kraju. Svojim dolaskom važan događaj za našu zajednicu stigli su iskazati i brojni načelnici i gradonačelnici s područje PGŽ, kao i mještani.

- Radi se o velikom projektu u iznosu od 40 milijuna kuna od čega Županija sufinancira 60 posto kako bi djeca Grobinšćine, odnosno Jelenja, konačno dobila u modernu i dobro opremljenu školsku zgradu, a time i bolje uvjete obrazovanja, poručio je župan i obećao djeci da se vide i na otvaranju škole 2021.godine.

Zadovoljstvo ovom velikom investicijom iskazao je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te rekao da je ona rezultat zajedničkih napora PGŽ i Općine koja u ovoj  investiciji  sudjeluje s 40 posto sredstava. Ispred svih djelatnika i učenika škole zahvalila se ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj.

- Više od 20 godina priča se, sanjari i promišlja o novoj školi u Dražicama, a s današnjim danom želje i potrebe mještana postaju stvarnost, na što sam iznimnom ponosan. Izgradit ćemo jednu školu za sve generacije, kazao je Marčelja dodajući kako su mještani Jelenja i obitelji s djecom to odavno zaslužili. Sva djeca će zahvaljujući realizacijom projekta pohađati nastavu u jednoj školskoj zgradi, ovdje u Dražicama, napomenuo je načelnik Općine Jelenje pred punim auditorijem.

Podsjetimo, objekt obuhvaća potpunu rekonstrukciju i dogradnju zgrade škole u Dražicama kako bi se osigurao rad škole na jednoj lokaciji, u jednoj smjeni tako da se kapacitet postojeće zgrade u Dražicama proširuje i obuhvaća 21 učionicu (u odnosu na trenutnih 10). Predviđena je i dogradnja jednodijelne školske sportske dvorane koja će biti  povezana sa zgradom škole. Cjelokupnim zahvatom postojeći objekt povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine. Projektom se također predviđa korištenje kotlovnice na biomasu (pelete) s pripadajućim spremištem, ugradnja lifta te uređenje okoliša.

- U gotovo dvije godine našeg mandata uspjeli smo ono o čemu su generacije samo sanjale, a neki koji su obećavali čuda – kada je, kako su i sami rekli "postalo teško i neizvedivo" – pobjegli na kruzer. Dok s druge strane Primorsko-goranska županija niti u jednom trenutku nije odustala od ovog projekta, kazao je Marčelja, dodajući kako nova snaga Jelenja zajedno s nadležnim institucijama i partnerima u Općinskom vijeću daje snažan poticaj ukupnom razvojnom procesu Općine Jelenje.

Nova škola u Dražicama, s današnjim danom više nije san, već postaje stvarnost, a kompletan projekt, prema planu, bit će realiziran u sljedeće dvije školske godine. Radi realizacije projekta Škola je u školskoj 2018./2019. organizirala dvosmjensku nastavu u zgradi u Jelenju. Osnovnu školu „Jelenje-Dražice“ u školskoj 2018./2019. godini pohađa 357 učenika u 19 razrednih odjela.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.