Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Zelena čistka 2019: Prikupljeno 100 kubika krupnog otpada

Još jedna uspješna eko akcija...

Komunalni info
Tipografija

Velika eko-akcija pod nazivom Zelena čistka, u sklopu Dana planete Zemlja, održala se danas na području općine Jelenje. Više od 150 sudionika prikupilo je 100 kubika krupnog otpada na osam kritičnih točaka.

Sama akcija započela je u devet sati ujutro dodjelom rukavica i vreća te raspoređivanjem sudionika na već unaprijed utvrđene kritične točke po pitanju krupnog otpada. Akciji su se odazvale brojne udruge s jelenjskog područja, uz brojne mještane i goste: Umirovljenici Jelenje, Odbojkaški klub Rječina, Boćarski klub Zoretići, Maškare Zoretići, Konjički klub Vodičajna, Športsko ribolovno društvo Rječina, Stolnotenisači Rječina, Lovačko društvo Jelen, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata PGŽ, Biciklistički klub Grobnik, Planinarsko društvo Obruč, Komunalno društvo Jelen, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac – Jelenje, Ženski boćarski klub Dražice, HPD Učka...


Pokrovitelji velike eko-akcije su: Komunalno društvo Čistoća, Sekundar d.o.o., Eco Plus d.o.o., Kaltenberg Adria d.o.o.
Općina Jelenje je za sve sudionike osigurala logističku podršku i potrebit materijal, kao i ručak. Mještani su u velikom broju dali doprinos očuvanju okoliša u kojem žive, a sakupljeno je 100 kubika raznog krupnog otpada.

Podsjetimo, Zelena čistka, osma hrvatska akcija čišćenja divljih odlagališta, počela je u subotu i u njoj je sudjelovalo 70-ak gradova i općina gdje se okoliš čistio na oko 350 lokacija, izvijestili su iz Udruge Žmergo, koja je koordinator akcije za Hrvatsku.

Zelena čistka organizira se u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!", a europska akcija čišćenja "Let's cleanup!", u sklopu koje se održava i hrvatska akcija, provodi se od 1. ožujka do 30. lipnja u cijeloj Europi. U akciji sudjeluju pojedinci, škole, udruge, institucije, planinari, ronioci i drugi.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.