Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Zdravstvena stanica: Unutarnje uređenje u tijeku, raspisana javna nabava za energetsku obnovu

U travnju ove godine planiran je početak radova na energetskoj obnovi...

Komunalni info
Tipografija

Unutarnje uređenje zdravstvene stanice je u tijeku, a raspisana je i javna nabava za obnovu vanjskog djela, odnosno fasade, krovišta i sustav grijanja objekta uz korištenje obnovljivih izvora energije

Građevinski radovi u zdravstvenoj stanici u Dražicama dobro napreduju. Pri završetku je obnova sanitarnog čvora koji je prilagođen osobama s invaliditetom, a financijsku pomoć, za taj dio, odobrilo je i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Uskoro kreću radovi na elektroinstalacijama, kao i ostali građevinski radovi koji će doprinijeti da Općina Jelenje na svojem području ima modernu i funkcionalnu zdravstvenu stanicu. Za unutarnje uređenje utrošit će se oko 600 tisuća kuna. Paralelno s unutarnjim uređenjem radi se i na energetskoj obnovi.

Upravo je u tijeku postupak javne nabave radova malih vrijednosti na energetskoj obnovi predmetne zdravstvene stanice što uključuje fasadu, krov, grijanje objekta uz korištenje obnovljivih izvora energije. Za navedene radove Općina Jelenje dobila je potporu i Europske unije u iznosu od gotovo 300 tisuća kuna. Projekt se, tako, sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.". Ukupna procijenjena vrijednost nabave u ovom postupku javne nabave iznosi 638.168 kuna bez poreza na dodanu vrijednost (PDV), prema grupama nabave. Radovi obuhvaćaju obnovu krovišta, postavljanje termo ovojnice, strojarske radove - zamjena kotla na biomasu. Općina Jelenje provela je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima od 27. siječnja do 02. veljače 2019. godine putem Elektroničkog oglasnika javne nabave te je objavila Izvješće o navedenom. Javno otvaranje ponuda za predmetnu javnu nabavu zakazano je za 28. veljače 2019. godine, a predviđeni početak vanjskih radova je travanj 2019. godine. Rok završetka radova je 180 dana, odnosno šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Do kraja godine mještani na području općine Jelenje dobiti će potpuno obnovljenu i funkcionalnu zdravstvenu stanicu, koja je prvotno izgrađena početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.