Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Iz tame u svjetlo: LED lampama pokriven ulaz u Općinu Jelenje i dobar dio centra Dražica

Mehanizacija na terenu: 25 novih rasvjetnih tijela...

Komunalni info
Tipografija

Završeni su radovi na modernizaciji dijela javne rasvjete u Općini Jelenje.

Novim LED lampama pokriven je ulaz u Općinu Jelenje, odnosno dobar dio centra Dražica. Projekt je krenuo u realizaciju početkom travnja, kada su na terenu postavljeni novi stupovi javne rasvjete.

– Postavili smo ukupno 25 štedljivih LED lampi, uključujući potrebitu infrastrukturu, u vidu novih betonskih stupova i pripadajućih kablova, na ulasku u općinu Jelenje. U pravom smislu riječi, ovim smo potezom, na tom predjelu, iz tame ušli u svijetlo. Do sada nije bilo postavljeno adekvatno osvjetljenje uz glavnu prometnicu. Na ovaj smo način poboljšali komunalnu infrastrukturu – kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako kompletna investicija vrijedi više od 200 tisuća kuna, a u potpunosti je financirana suradnjom s nadležnim institucijama. Također, načelnik Marčelja zahvaljuje se svim mještanima koji su bez naknade dopustili postavljanje stupova  javne rasvjete na svoja privatna zemljišta uz cestu.

LED rasvjeta ima najduži vijek, jednostavna je za instalaciju i korištenje, ima minimalno toplinsko zračenje, nema žive i potpuno je bezopasna, nema UV i IR zračenja, otporna je na visoke i niske temperature kao i na vibracije, 100% se reciklira i ekološki je potpuno prihvatljiva te je malih dimenzija. Tehnologija LED osvjetljenja je najsigurniji, najpopularniji i energetski najučinkovitiji način za osvjetljenje. Uz manje zagađenje okoliša i smanjenje štetnih plinova nova rasvjeta ima i veću energetsku učinkovitost čime se smanjuje godišnja potrošnja električne energije.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.