Navigacija

Glavni meni

19
Ned, Svi
0 Novih vijesti

Komunalni radovi na području općine Jelenje

Mehanizacija na terenu...

Komunalni info
Tipografija

U mjestu Brnelići nastavljena je izgradnja oborinskog kanala, dok su u Dražicama, na Trgu mlikarice, uređene klupice te izgrađen novi eko-otok za odvajanje otpada. Kraj školske zgrade u Jelenju završen je trotoar, a uskoro će se ocrtati i prigodan pješački prijelaz.

Iako je vrijeme godišnjih odmora, u Općini Jelenje aktivno se radi na poboljšanju komunalne infrastrukture. Naime, u suradnji s nadležnim institucijama nastavljeni su radovi na sanaciji oborinskog kanala u mjestu Brnelići. Ljetni mjeseci se tako koriste u svrhu kvalitetnog pripremanja terena za zimu, kada se očekuju jake oborine. U ne tako davnoj prošlosti, mještani su muku mučili s poplavama i odljevima vode. Navedenom sanacijom eventualne poplave i odljevi vode bit će smanjeni na minimum. Prije gotovo godinu započela je sanacija postojećih oborinskih kanala, dok se sada izrađuje novi.


U Dražicama su, nakon pune četiri godine, u potpunosti obnovljene drvene klupice, koje su zbog neodržavanja bile u derutnom stanju. Komunalno društvo Jelen saniralo je dotrajalu drvenu građu te prigodnim lakovima premazao klupice. Uklonjeno je stablo koje je zakrivalo kip najpoznatije grobničke skulpture – mlikarice. Skulptura mlikarice u potpunosti je obnovljena početkom lipnja. Radove je obavio autor skulpture Rajo Srok. Naime, prema hitnom nalogu Općine Jelenje naložena je restauracija, kako bi se sačuvalo sjećanje na dio grobničke baštine i tradicije.



U centru Dražica, kraj caffe bara Cooper izgrađen je novi eko-otok. Tom su prigodom premještene kante za smeće, kraj nogometnog igrališta NK Rječine. Time je riješen dugogodišnji problem održavanja nogometnog travnjaka. Naime, nakon jake bure travnjak je nerijetko bilo zatrpano raznom papirnom konfekcijom. Prostor koji je nekada služio za kontejnere mješovitog otpada sada je iznajmljen i čini dodatni prihod.



Inventar u osnovnoj školi u Dražicama prenesen je u školsku zgradu u Jelenju. Višak stolica i klupa tom su prigodom kvalitetno skladišteni. Kraj škole u Jelenju izgrađen je trotoar, a uskoro će se ocrtati i pješački prelaz. Sve je spremno za početak dvosmjenskog rada u školskoj zgradi u Jelenju.



Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.