Navigacija

Glavni meni

19
Ned, Svi
0 Novih vijesti

Potpisani ugovori za izgradnju kanalizacije i vodovoda

Potpisnici ugovora i gradonačelnici i načelnici Rijeke, Kastva, Viškova, Čavli i Jelenja

Komunalni info
Tipografija

Sredinom srpnja, u Salonu Grada Rijeke svečano su potpisani ugovori za izgradnju kanalizacije i vodovoda u sklopu EU projekta poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka.

Riječ je o tri ugovora kojima se utvrđuje vrijednost projekta, način financiranja i najviši iznos bespovratnih europskih sredstava koja se dodjeljuju za realizaciju te međusobna prava i obveze svake ugovorne strane u provedbi ovog velikog i složenog projekta ukupne vrijednosti 1,76 milijardi kuna.

Na području općine Jelenje tim će se projektom izgraditi oko 44 kilometra kanalizacije i 24 kilometra vodovoda što će svakako poboljšati životni standard naših mještana, a na području aglomeracije Rijeka najviše će se graditi u Rijeci i Jelenju. Radovi će se financirani kroz nepovratna sredstva. Na području općine Jelenje vrijednost radova iznosi više od 200 milijuna kuna.

Uz izgradnju Osnovne škole Jelenje-Dražice u Dražicama bit će to najveća investicija na našem području, koja će se provoditi paralelno. Zalaganjem nove općinske vlasti, većine u Općinskom vijeću i financijskog stručnjaka iz Dražica Miljenka Fičora, člana nadzornog odbora ViK-a, ovaj projekt uz bespovratna sredstva u potpunosti će financirati Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija Rijeka, što je izniman uspjeh u pregovorima i garancija stabilnog proračuna Općine Jelenje u narednim periodu.

Kompletan projekt, prema planovima, trebao bi biti realiziran do 2023. godine.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.