Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Uskoro novo dječje igralište u Velim Dražicama

Novi prostor namijenjen obiteljima s djecom...

Komunalni info
Tipografija

Općina Jelenje i Primorsko-goranska županija započeli su izgradnju novog dječjeg igrališta u Velim Dražicama, s ciljem oplemenjivanja zapuštenog prostora i kreiranja novih sadržaja za naše najmlađe, od 5 do 12 godina.

Kroz nekoliko tjedana bit će izgrađeno novo dječje igralište površine 230 m2, a služit će za boravak i igru djece. Naime, Komunalno društvo Jelen krenulo je sa sanacijom i čišćenjem postojeće površine koja je godinama bila zapuštena i neugledna. Uskoro će navedeni prostor dobiti novu funkciju. Prema idejnom rješenju, prostor će biti organiziran tako da će se na središnjem dijelu dječjeg igrališta nalaziti dječje sprave, a na mjestima izloženim naskakivanju djece ugradit će se antistres podloga izrađena visokokvalitetnog gumenog granulata.Osim dječjih sprava u južnom dijelu nalazit će se street workout sprava, a predviđene su i dvije klupe s naslonom, kao i koševi za otpatke. Kompletnu površinu krasit će pješčana podloga sa žičanom ogradom. Također, zasadit će se prigodna stabla.

Kompletno igralište bit će opremljeno s četiri sprave: klackalica, njihalica na opruzi, komplet igralište koje se sastoji od kućice s ljestvama i krovom, tobogana od poliestera, ljuljačke, penjalice s užetom uz kućicu te sprava za street workout, a sve je prilagođeno i testirano za djecu od 5 do 12 godina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 200 tisuća kuna, a najvećim djelom financirat će se sredstvima Primorsko-goranske županije.

Dino Piljić i Robert Marčelja

– Kao što smo obećali našim mještanima, želimo obnoviti i učiniti ljepšim mjestom za igru i zabavu naših mladih sumještana. Prostor koji je zaista bio u derutnom stanju potpuno ćemo obnoviti i u parku će se ugraditi nove sprave i općenito poboljšati infrastruktura s okolišem. Također za roditelje će biti ocrtan i prigodan parking-prostor – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako je okupljanje mladih i njihovih obitelji u korak s ostatkom planova za uljepšavanje izgleda cijele naše Općine.

Ovim putem Općina Jelenje zahvaljuje se Primorsko-goranskoj županiji na svesrdnoj podršci i pomoći u poboljšanju uvjeta za igru naših najmlađih, a u narednom periodu postepeno će se obnoviti i ostala dječja igrališta na području općine Jelenje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.