Navigacija

Glavni meni

27
Uto, Ruj
0 Novih vijesti

Video: Civilna zaštita Jelenje sudjelovala na vježbi u Šapjanama

Civilna zaštita Jelenje broji gotovo 20 članova

Civilna zaštita
Tipografija

Početkom studenog, Civilna zaštita Jelenje sudjelovala je na obuci u sklopu zajedničkog osposobljavanja postrojbi Civilne zaštite u Vatrogasnom vježbovnom centru Šapjane.

Vježba se izvodila na temu spašavanja iz ruševina, a sastojala se iz teoretskog i praktičnog dijela.Uvodno predavanje vezano uz prava i obveze službe u CZ izložili su Petar Jagodnik i Lenjinka Juričić Mamilović iz PUZS Rijeka. Nakon toga je uslijedio praktični dio koji se izvodio u grupama a teme su bile tehnike spašavanja metodom klizanja i metodom preklapanja, spašavanje iz ruševina; podupiranje konstrukcija i rad s motornim alatima a za kraj je bila vježba iz pružanja prve pomoći.

- Naši članovi odazvali su se pozivu te smo uz susjedne općine i gradove uspješno izvršili sve zadatke, kazao je Dino Piljić, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, dodajući kako je obuka završila ručkom, uz odličnu organizaciju i dobar odaziv tako da krajnji dojam izuzetno pozitivan, a sama akcija može se ocijeniti s vrlo uspješnom.

Civilna zaštita Jelenje broji gotovo 20 članova, koji zadatke izvršavaju volonterski s ciljem organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama i katastrofama.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.