Navigacija

Glavni meni

27
Uto, Ruj
0 Novih vijesti

Udar groma uzrokovao požar u Grobničkim alpama

Vatrogasci Jelenje 40-ak minuta pješačili do požarišta s 30 kila opreme...

Civilna zaštita
Tipografija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac Jelenje ovog četvrtka, 23. kolovoza, je oko 13:20 zaprimio dojavu o požaru koji je nastao uslijed jakog grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo Grobništinu.

Paralelno s dojavom iz Vatrogasnog doma u Dražicama uočen je taj požar na području “istočnog grebena” iliti južno od područja zvanog “Pod nebesi”.

Do lokacije je vatrogasnim ekipima trebalo više od 1,5 sati iz razloga što je pristup vozilima bio je moguć samo dva kilometra do požara. Osim vožnje s vozilima koja je trajala oko 40-ak minuta još je toliko trebalo i pješačiti s opremom koja je po vatrogascu težila oko 30-ak kilograma. Zrakoplov Canadair koji je napravio nekoliko krugova iznad Grobnika nije imao sigurnosne uvjete za sudjelovanje u akciji gašenja (nastavak učestalih pojava munja). Požar je ugašen uz naprtnjače i metlanice u 17:00 h. Opožarena površina je 2 ha.

- Zahvaljujemo se svim vatrogascima koji su bili na intervenciji te svima koji su u vatrogasnom domu bili u pripravnosti. Hvala Pilotski klub “Krila Kvarnera” na izvidu i informacijama - poručili su jelenjski vatrogasci na svojoj Facebook stranici.

Kad uočite požar odmah nazovite vatrogasce na broj 193 / hitne službe 112


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.