Navigacija

Glavni meni

Pomogli smo u gašenju požara na Velebitu

Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje donosi ekskluzivne snimke s Velebita.

Tipografija

Vatrogasci Jelenje dali su svoj doprinos u gašenju podzemnih požara na Velebitu. Donosimo video snimku i osvrt direktno iz pogleda Dine Piljića, zamjenika načelnika Općine Jelenje.

Pomogli smo našim kolegama na Velebitu, koji se tjednima bore s nadzemnom i podzemnom vatrenom stihijom. Vatrogasci Jelenje aktivno su sudjelovali sa svojih pet članova i jednim šumskim vozilom.

Kako je sama konfiguracija terena i lokacija nepredvidljiva ranom zorom krenuli smo opremljeni na intervenciju u Nacionalni park Sjeverni Velebit.

Jedan dio naših vatrogasaca gasio je podzemnu vatru cijevnom prugom, koja je bila udaljena 2 km, a teren i njegova nepristupačnost dovela je do toga da se do zacrtanog cilja hodalo više od sat vremena. Drugi tim gasio je požar s naprtnjačama.


Dio intervencije ukratko sam zabilježio akcijskom kamerom. Vatrena fronta dugačka je oko 7 kilometara, opožareno je više od 400 hektara šume i niskog raslinja. Velebit je zaista nepredvidljiv. Ovo je zaista bilo jedno novo i poučno iskustvo, a stečeno znanje svakako će se primijeniti u očuvanju devetog požarnog područja koje čine Jelenje i Čavle.

Čitajmo se i dalje svakog tjedna u novoosnovanoj rubrici Blog. Donosimo svoja iskustva i zapažanja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.