Navigacija

Glavni meni

04
Sub, Velj
0 Novih vijesti

Euharistijskim slavljima proslavljena Mihoja; Predsjednica prisustvovala misi u Jelenju

Ispunjena crkva u Jelenju

Župa
Tipografija

Župa sv. Mihovila ark. u Jelenju proslavila je 29. rujna župni blagdan.

Mihoja, kako je od milja nazivaju Grobničani, započela je tradicionalnim jutarnjim "kampananjem" u jelenjskoj crkvi. Prijepodnevne svete mise predvodili su vlč. Miroslav Pergl i gvardijan trsatskog svetišta fra. Bernard Barbarić. Misu u 10 sati Vokalna skupina Kud-a Zvir dodatno je uveličala svojim prekrasnim pjevanjem. Najsvečanije slavljenje i čašćenje župskog zaštitnika sv. Mihovila arkanđela započelo je u večernjim satima, koncelebriranim euharistijskim slavljem. Uz mnogobrojne vjernike i brojne uzvanike na proslavi župnog blagdana u Jelenju sudjelovala je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović s obitelji.

Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio vlč. Mario Kaniški, župnik župe Rođenja BDM – Drnje, zajedno sa svećenicima iz Riječke nadbiskupije.

Poslušajte propovijed:

- Možemo reći da je sveti Mihovil ili Mihael, simbol Božjega borca i pobjednika. Onaj tko se bori za dobre stvari pobjeđuje snagom i milošću Isusa Krista – kazao je vlč. Kaniški u svojoj nadahnutoj propovijedi te potaknuo vjernike na otvorenost srca Bogu jer život je neprestana borba i sv. Mihael nas potiče da ne odustanemo, a BDM daje primjer kako slijediti Gospodina. Kada Boga stavimo na prvo mjesto, tada je sve na svome mjestu, kazao je između ostaloga vlč. Kaniški.

Nakon mise župnik Milardović je u crkvi zahvalio vjernicima na sudjelovanju u slavlju, posebno pozdravivši predsjednicu Grabar-Kitarović, načelnika Policijske uprave primorsko-goranske Tomislava Dizdara, načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelju te druge istaknutije osobe koje su bile na misi. Naš župnik predsjednici je uručio uramljenu sliku oltara crkve sv. Mihovila.

FOTOGALERIJA:


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.