Navigacija

Glavni meni

22
Sri, Svi
0 Novih vijesti

Župa Jelenje u potrazi za novim orguljašem

Dean Borbelj odlazi na novu službu

Župa
Tipografija

Krajem siječnja službu katedralnog orguljaša preuzeo je Dean Borbelj koji je posljednjih deset godina svirao i vodio glasoviti četveroglasni zbor u župi Jelenje. Svojim iskustvom i ambicioznošću vjerujemo da će pridonijeti kvaliteti liturgijskih slavlja u katedrali sv. Vida.

Nakon deset godina sviranja u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju orguljaš Dean Borbelj odlazi na novu službu u katedralu sv. Vida u Rijeci, poručio je vlč. Ivan Milardović okupljenim vjernicima proteklu nedjelju na kraju euharistijskog slavlja u crkvi u Jelenju.

- Zahvaljujemo na ustrajnosti, iskazanom trudu, razumijevanju i stručnosti te nesebičnosti u predanom vršenju svoje orguljaške službe tijekom svih ovih godina, kazao je vlč. Milardović s oltara te Borbelju u znak zahvale predao unikatan poklon u staklu izrađen od lokalnog autora.

Župa Jelenje prigodnim se darom oprostila od vrsnog orguljaša zaželjevši mu pitom puno uspjeha, sada kao kardinalnom orguljašu koji će sigurno doprinijeti da euharistijska slavlja u Rijeci budu kvalitetno i stručno popraćena. Kako je u svojem emotivnom govoru napomenuo vlč. Milardović, katedrala je dobila dobrog orguljaša, a jelenjska župa u potrazi je za novim.

Podsjetimo, u riječkoj prvostolnici Sv. Vida već dugi niz godina djeluje katedralni zbor „Cantores Sancti Viti“. Njeguje sve oblike liturgijske glazbe te u već više od šest desetljeća dugom radu, animiraju sve nedjeljne i blagdanske mise u riječkoj katedrali.

- Mojim dolaskom na službu orguljaša pokrenuli smo inicijativu čija je intencija senzibilizirati ljude za svetu glazbu, potaknuti mlade i one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže i tako dodatno osnažiti zbor. Pjevanje u katedralnom zboru, kao središnjem zboru Riječke nadbiskupije, svojevrsna je privilegija i čast za svakoga člana, poručuje novi orguljaš Dean Borbelj za Informativnu katoličku agenciju (IKA).


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.