Navigacija

Glavni meni

04
Sub, Velj
0 Novih vijesti

Najava: Domagoj i Josip - đakonsko ređenje u župnoj crkvi u Jelenju

Josip Pende i Domagoj Duvnjak - budući đakoni

Župa
Tipografija

U subotu 20. listopada u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Jelenju pod misom u 10:30 sati, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić za đakone će zarediti dvojicu bogoslova: Domagoja Duvnjaka i sumještanina Josipa Pendea.

Domagoj Duvnjak rođen je 15. ožujka.1991. godine u Zagrebu gdje je živio do 7. razreda osnovne škole. S obitelji se seli u Lovinac u Lici gdje završava osnovnu školu te upisuje Opću gimnaziju u Gospiću . Nakon završetka srednje škole upisuje se kao laik KBF u Zagrebu i u tom razdoblju odlučuje odazvati Božjem pozivu i odlazi u dominikanski novicijat u Dubrovnik. Nakon skoro pet godina redovničkog života odlučuje se doći u Rijeku i postaje bogoslov Riječke nadbiskupije i član svećeničkog bratstva Euharistijskih službenici Srca Isusova i Marijina.Josip Pende rođen je 20. srpnja.1990. godine u Rijeci. Porijeklo vuče iz Novalje na Pagu. Početkom 1999. godine doselio se u Dražice i tamo stekao osnovno obrazovanje. Završio je srednju ekonomsku školu u Rijeci, a potom je upisao Ekonomski fakultet. Osjetivši Božji poziv, ušao je u riječku bogosloviju. Jednu godinu bio je pripravnik za bogosloviju te je nakon toga upisao petogodišnji studij Teologije u Rijeci i stekao zvanje magistra teologije.

- Imat ću tu čast da se zaredim za đakona u svojoj župnoj crkvi, što mi je neizmjerno drago. Bog me više puta pozivao, na neke svoje načine, a najjači poziv osjetio sam 2012. godine. Duže vrijeme proveo sam u bogosloviji i mogu priznati da je to jedan od najljepših razdoblja u mojem životu, kazao je Josip Pende, te dodao kako s radošću iščekuje svoje đakonsko ređenje sa svojim prijateljem.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.