Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Spin liga: Elita sportskog ribolova RH na izvoru Rječine

Ujedno su dodjeljeni i pehari za prošlu godinu...

Sport
Tipografija

Ovaj vikend, uz izvor Rječine održalo se prvo i drugo kolo prvenstva Hrvatske u sportskom ribolovu. Naime, Rječina je pravo čudo koje u svojim virovima krije divlje potočne pastrve, pa se na natjecanju okupila ribička elita iz svih krajeva Hrvatske.

ŠRD Rječina drugu godinu zaredom organizirala je renomirano natjecanje pod nazivom Spin liga, zbog iznimno kvalitetnih vremenskih uvjeta i povoljne klime, pa je početak ribolovne sezone otvoren čak 30 dana ranije od ostatka zemlje.

Treba napomenuti da se na izvoru Rječine okupilo 50-tak reprezentativaca i ljubitelja prirode iz raznih ribolovnih društava, a najbolja tri u ukupnom poretku branit će boje naše zemlje na svjetskom prvenstvu.

Bila je to ujedno i prilika prezentirati naš zavičaj i prirodne ljepote, a sve prisutne posjetio je i dao podršku samom natjecanju Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, naglasivši kako se uz pomoć ŠRD Rječina dugi niz godina, na adekvatan način, čuva ribolovno područje te pripadajuća flora i fauna.

Prije samog natjecanja Rječina se dodatno poribila, a sve ulovljene pastrve, za potrebe samog natjecanja, odmah su vraćene u svoje prirodno stanište.

- Ljudi su veoma zadovoljni krajolikom, ribolovom i kvalitetom vode tako da ćemo i dalje nastaviti organizirano dolaziti na područje općine Jelenje te se nadamo da će navedeno natjecanje postati tradicionalno – kazao je Dražen Stipetić, vrhovni sudac Spin lige te predsjednik sudačke komisije na nivou Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

Podsjetimo, Športsko ribolovni klub "Rječina" Jelenje propisuje pravila po kojima se na Rječini od izvora do ušća može loviti slatkovodna riba. Ribolovnice i dnevne karte mogu se kupiti direktno od predsjednika kluba uz prethodnu najavu telefonom na 099 / 351 6999 (predsjednik Dragomir Sudan) i 098 / 368 074 (tajnik Danijel Bašić).


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.