Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Šah: Naša Lara Zagorac treća na prvenstvu Europske unije

Sport
Tipografija

Sredinom kolovoza, završilo je kadetsko šahovosko prvenstvo Europske unije u Murecku u Austriji. Naša Lara Zagorac osvojila je sjajno 3. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina. Čestitke Lari i svima koji su pomogli njezinom uspjehu, a posebno požrtvovnim roditeljima!

Na kadetskom šahovskom prvenstvu Europske unije u austrijskom Murecku proslavilo se čak dvoje mladih iz područja PGŽ. Lara Zagorac, članica Šahovskog kluba Rječina, osvojila je sjajno treće mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina, dok je Erik Golubović iz Šahovskog kluba Rijeka završio četvrti među dječacima do 10 godina.

U konkurenciji 18 zemalja, Lara je u devet kola osvojila 5,5 bodova, a od nje su bolje bile Estonka Maria Ioanna Haapsal i Naomi Maklakova iz Latvije, koja je s bodom više završila na prvom mjestu. Erik je pak u devet partija osvojio 6,5 bodova, a ispred njega su bili Austrijanac Nikolaus Wallinger na trećem mjestu, Stefan Aurelian Butuza iz Rumunjske na drugom, dok je najbolji bio još jedan austrijski predstavnik, Eduard Raber.

Iako su sva četvorica osvojila jednak broj bodova, presudio je dodatni kriterij (tzv. sistem Buchholz).


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.