Navigacija

Glavni meni

28
Sri, Ruj
0 Novih vijesti

Trnduro: Biciklistička avantura na obroncima Trnovice

Sudionici biciklističke utrke na Trgu mlikarice u Dražicama

Sport
Tipografija

Međunarodna enduro utrka u Dražicama i Trnovici izazvala je pravi sportski šušur.


Na zahtjevnu biciklističku utrku na brdu u Trnovici stigli su sudionici i zaljubljenici u ekstremne sportove iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske, koji su na ovoj jedinstvenoj utrci pokazali vještine i spretnost na četiri različite šumske staze, koje su i ovog puta bile pripremljene i označene prema najvišim kriterijima. Staze su krasili šumski putevi prilagođeni biciklističkim vožnjama s visinskom razlikom od 180 m što je omogućavalo razvoj brzine do 50-tak kilometara na sat. Kako nam je kazao organizator ne radi se o klasičnoj biciklijadi pa je sudjelovanje na utrci bilo isključivo za odabrane, odnosno za ljude koji naginju ka profesionalizmu u svijetu biciklizma, po svojim vještinama, fizičkoj spremi te adekvatnoj biciklističkoj opremi. Mnogobrojna publika došla je podržati vrsne sportaše.


– Gotovo 60 natjecatelja sudjelovalo je na utrci u Trnovici koja se vozi u sklopu Slovenskog 4Fun kupa te je dio Hrvatskog enduro kupa. Običan čovjek ne može se upustiti u ekstremnu vožnju već treba razviti dodatne vještine. Vrlo smo zadovoljni prijemom i potporom od strane Općine Jelenje te brojnih sponzora koji nas prate tijekom godine, a utrka je prošla bez ozljeda – kazao je Mario Poleti, organizator MTB enduro utrke te član BBK Team Rodeo iz Rijeke, dodajući kako je uoči utrke u centru Dražica, na Trgu mlikarice, predstavljena biciklistička oprema, kao i automobili pokrovitelja utrke.


Iskusni organizatori željeli su ponuditi sudionicima i posjetiteljima što više različitog sadržaja, pa se uz tradicionalni Jelenski sajam moglo razgledati "limene ljubimce", kao i razna oprema vezana uz svijet biciklizma.

Slovenski Tim Jež završio je najbržim ukupnim vremenom ispred sunarodnjaka dok je hrvatski prvak Fran Liović završio na trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji dominirala je hrvatska prvakinja Gorana Težak ispred Austrijanki Sabine Eberhard i Daniele Lampl.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.