Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Najava: Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala u Rijeci

Potpiši protiv!

Općinska uprava
Tipografija

Općina Jelenje daje punu podršku prosvjedu protiv plutajućeg LNG terminala. Vidimo se u Rijeci, 3. ožujka 2018. godine u 12 sati na Trgu 128. Brigade Hrvatske Vojske.

Osnovni argumenti protiv:

  1. Plutajući LNG terminal nije u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije, odnosno isti ne postoji u prostornim planovima.
  2. Plutajući LNG terminal nije u skladu sa zakonskim propisima Republike Hrvatske što je potvrdila i sama Vlada RH na svojoj sjednici 1.2. kada je u Odluku o strateškom projektu LNG terminala ugurala riječ „plutajući“ kako bi izbjegla sudske tužbe.
  3. Plutajući LNG terminal nije zasnovan na ekološki prihvatljivim standardima, već dapače, prema riječima Gorana Frančića, direktora LNG Hrvatska, da bi projekt bio jeftiniji i investitorima priskrbio veći profit, koristiti će se ekološki neprihvatljive metode uplinjavanja i ispiranja izmjenjivača.
  4. Plutajući LNG terminal ne donosi nikakve gospodarske benefite Općini Omišalj, otoku Krku niti PGŽ, već dapače, vrlo negativno utječe na našu stratešku gospodarsku granu – turizam.
  5. Protivan je demokratskim procedurama zajamčenim Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Ustavom Republike Hrvatske.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.