Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Mještanima Jelenja uskoro će biti dostupna usluga logopeda

Robert Marčelja, Ivana Cvitan Polić, Željka Šarčević Grgić i Dragica Marač

Općinska uprava
Tipografija

Općina Jelenje u proteklom periodu zaprimila je mnogo upita mještana za potrebom logopeda. Brzom intervencijom Općine i Primorsko-goranske županije taj će projekt biti realiziran već u prvom kvartalu 2018. godine.

Početak tjedna u Općini Jelenje bio je rezerviran za radni sastanak, vezan uz projekte razvoja socijalne politike, a krajnji rezultat uspješnog sastanka je realizacija i dostupnost logopeda na području općine Jelenje, namijenjenog potrebitim mještanima. Čitaonica na kraju Podhuma, na prvom katu, uredit će se za tu namjenu. Projekt će prema najavama biti realiziran u idućih nekoliko mjeseci, odnosno u prvom kvartalu 2018. godine.

Općinu Jelenje tom je prigodom posjetila Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, koja je na terenu upoznala potencijale Općine Jelenje, a održala je i sastanak s načelnicima općina Klana, Čavle i Jelenje vezano na teme od zajedničkog interesa na području programa i projekata koje Županija provodi preko Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade.

Uz dogovor oko aktivnosti na stjecanju statusa Općina-prijatelj djece kroz projekt "Županija - prijatelj djece", bila je to prilika za dogovor oko suradnje za pokretanje rada logopeda na području sve tri općine kao i o pokretanju aktivnosti na otvaranju društvenih domova za djecu i mlade te formiranju dislociranih kućanskih zajednica (kao ustrojbene jedinice DZSO Kantrida) za smještaj osoba starije životne dobi u primarnoj zajednici.

– Imamo mnogo zajedničkih tema i projekata, koje zajedno pokrećemo s Primorsko-goranskom županijom, a sve će to rezultirati boljim životnim standardom za sve naše mještane. Mi kao Općina skupljamo informacije s terena, direktno od mještana i tako najbolje znamo probleme koji se gomilaju godinama. Naš tim prezentirao je iste PGŽ-u i ubrzo krećemo u realizaciju mnogih projekata, kao što su logoped, uključivanje Općine u projekt Općina prijatelj djece, Dom za starije osobe kroz kućansku zajednicu, kao i uključivanje Općine u Europsku volontersku službu za mlade – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da slični problemi muče i susjedne jedinice lokalne samouprave, koji su se priključili projektu te da će zajedničkim snagama mnogi problemi i zahtjevi sigurno biti riješeni.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.