Navigacija

Glavni meni

18
Čet, Tra
0 Novih vijesti

Svečana sjednica: Jelenje u investicijskom ciklusu od 50 milijuna kuna

Općinska uprava
Tipografija

Sve je to rezultat ambicioznosti, mladosti, poletnosti, ali i normalnog ophođenja po kojem je naša Općina danas prepoznata, kao transparentna i otvorena zajednica na što sam veoma ponosan, kazao je to Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje

Iako se nalazimo u vremenima u kojima pandemija korona virusa uvelike utječe na naše živote i svakodnevno funkcioniranje te povećava neizvjesnost, velike stvari odnosno projekti na komunalnoj infrastrukturi i objektima ne staju u našoj lokalnoj zajednici. Novu školu i dvoranu otvorit ćemo sljedeće godine, obnovljena ambulanta u Dražicama danas je reprezentativan objekt, a reciklažno dvorište u Podhumu uskoro započinje s radom. U tijeku je i postavljanje LED rasvjete na postojeći sustav u svim našim naseljima. Samo ta četiri kapitalna projekta vrijede gotovo 50 milijuna kuna. Mladost uz sposobnost su snaga koja pokreće i spaja, razvija, a ne dijeli. S ukazanim povjerenjem oformili smo tim koji je uspio privući višemilijunska sredstva iz fondova Europske unije, a odlična suradnja s institucijama, prije svega tu mislim na Primorsko-goransku županiju ubrzala je projekte i otvorila je mogućnost da sredstvima s kojima raspolažemo napravimo puno više te osim velikih kapitalnih realiziramo i manje projekte koje život znače u našoj zajednici. Sve je to rezultat ambicioznosti, mladosti, poletnosti, ali i normalnog ophođenja po kojem je naša Općina danas prepoznata, kao transparentna i otvorena zajednica na što sam veoma ponosan, kazao je to Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenje, održanoj u povodu blagdana sv. Mihovila, Dana Općine i Župe Jelenje.

Marčelja je kazao kako je samo u ovoj godini na jelenjskom području izvedeno tridesetak komunalnih radova, a upravo nova mjesta za igru i druženje te provođenje slobodnog vremena mještana okosnica je programa Nove snage Jelenje. Europskim sredstvima uređen je stari Rimski zid na Jelenskom vrhu i pretvoren u turističku atrakciju. Što se pak turizma tiče, osmišljena je nova platforma Visit Jelenje na kojoj su prezentirani svi turistički aduti jelenjskog kraja te je osmišljen i novi vizualni identitet.

Pogledajte kompletnu Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Jelenje

 - Ove godine otvorili smo novo dječje igralište u Zoretićima, a sva postojeća mjesta za igru su obnovljena. Pred koji mjesec pripremili smo dokumentaciju potrebnu za apliciranje na sredstva za proširenje dječjeg vrtića u Podhumu. Očekujemo raspisivanje natječaja i ako sve bude kako treba vrtić ćemo dodatno proširiti tijekom sljedeće godine. Na nogometnom igralištu NK Rječine izgrađena su dva terena s umjetnom travom. Riješena odvodnja, ali i postavljena ograda za gledatelje. Imamo se čemu veseliti, jer još nas samo pola godine dijeli od dana kada ćemo zajedno s našim učenicima, djelatnicima škole i roditeljima otvoriti novu školu i dvoranu s uvjetima za rad o kojima smo do sada mogli samo sanjati. Projekti koje smo najavili u programu Nova snaga Jelenja početkom 2017. godine ostvaruju se, a brojna gradilišta nije zaustavila ni pandemija koronavirusa s kojom smo suočeni. Baština kojom smo okruženi, naša je stalna inspiracija za izgradnju boljeg sutra. Upravo ćemo stoga za Mihoju, 29. rujna, kada slavimo blagdan Župe Jelenje, ali i Dan Općine, svečano otvoriti novi kružni tok u centru našeg mjesta. Staro mlinsko kolo koje je odgojilo generacije Grobničana zasluženo je umirovljeno, a nova mlinska kola koja smo rekonstruirali trajat će desetljećima, istaknuo je Marčelja. Podsjetio je kako se osim komunalnih radova velika pažnja pridaje svakodnevnom životu, odnosno funkcioniranju zajednice, pa su tako i ove godine dodijeljene općinske stipendije, a prvašićima podijeljeni poklon bonovi. Svi mališani dobili su i dar od Svetog Nikole, a za Božić i Uskrs umirovljenicima su podijeljeni poklon paketi. Također, ove godine Općina Jelenje dodijelila je nagrade najuspješnijim sportašima. Uskoro u općinu Jelenje stiže i optika, dugo priželjkivani projekt u finalnoj je fazi, a postavljena je i centrala za ovo područje. U roku nekoliko mjeseci izvest će se radovi, po principu optika do svake kući i tako će naši mještani imati mogućnost ultra brze internetske veze koja svakako otvara nove mogućnosti, kako u poslovnim procesima, tako i u multimediji za kućne potrebe. U centru Dražica postavljen je besplatan internet, koji je još dostupan u dijelu Podkilavca, Podhuma, ali i u Martinovom selu, zaključio je Marčelja.

Od prošle svečane sjednice do danas održano je osam radnih sjednica Općinskog vijeća, kazao je Luka Zaharija, predsjednik Općinskog vijeća Općine Jelenje, dodajući kako je vladajuća većina u Vijeću stabilna i sve potrebne odluke se donose. Zaharija se zahvalio svima koji su u protekloj godini radili na razvoju i napretku našeg Jelenja.

Milutin Drljević počasni građanin Općine Jelenje

Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu općinskih nagrada. Nagrada Počasni građanin Općine Jelenje pripala je Milutinu Drljeviću, bivšem direktoru i vlasniku tvrtke TTO Thermotechnik iz Lukeža, zbog dugogodišnjeg i iznimnog doprinosa na području gospodarstva i dobročiniteljstva na području Jelenja. Najbolji sportski kolektiv ove godine je Nogometni klub Rječina, kolektiv koji doprinosi razvoju Općine Jelenje dugi niz godina, a sve vezano uz unaprjeđenje sporta te razvoj i upravljanje sportskom infrastrukturom, kao i realizaciju brojnih aktivnosti koje su primarno usmjerene na rad s mladeži.

 

Najbolja srednjoškolka je Idora Ban iz Prve riječke hrvatske gimnazije, a najbolji učenik iz Osnovne škole Jelenje-Dražice Marin Ban. U tradicionalnoj akciji Općine Jelenje – Izbor najljepše okućnice, prvo je mjesto osvojila okućnica Milene i Milivoja Bana iz Podhuma, drugo Jasna Colnar iz Dražica, a treće mjesto podijelile su okućnice Đurđe Rožić iz Podhuma i Mare Kuljanac iz Dražica.

Fotogalerija


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.