Navigacija

Glavni meni

19
Pet, Tra
0 Novih vijesti

Ovogodišnji laureati: Milutin Drljević počasni je gađanin Općine Jelenje, a najbolji kolektiv je NK Rječina

Seniorska ekipa Nogometnog kluba Rječina

Općinska uprava
Tipografija

Općinsko vijeće proglasilo je najbolje sumještane i kolektiv u protekloj godini. Ove godine na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja će se održati 25. rujna povodom blagdana i zaštitnika jelenjske općine i župe,  svečano će se uručit nekoliko javnih priznanja.

Počasni građanin Općine Jelenje postao je Milutin Drljević, zbog dugogodišnjeg i iznimnog doprinosa na području gospodarstva i dobročiniteljstva na području našeg Jelenja, piše u obrazloženju.  Milutin Drljević rođen je 14.11.1939. godine u Kolašinu u Crnoj gori. Bivši je direktor i vlasnik tvrtke TTO Thermotechnik iz Lukeža. Tvrtka je to koja danas zapošljava 120 radnika, a u većem djelu mještane Grobnišćine. Milutin Drljević, nakon dugogodišnjeg rada u Njemačkoj, 1989. godine započeo je posao uz pomoć njemačkog partnera, da bi sedam godina kasnije samostalno razvio tvrtku Thermotechnik i doveo je u sam vrh Primorsko-goranskog gospodarstva.  

Podsjetimo, Thermotechnik d.o.o, ima sjedište i proizvodnju u Lukežima, u Općini Jelenje. Jedna je od pet tvrtki u Europi, koja proizvodi razdjelnike od plemenitog čelika i razdjelne ormariće za centralno grijanje. Zahvaljujući inovativnosti i patentima Milutina Drljevića proizvodi nove proizvode. Čak devedeset posto svojih proizvoda Thermotechnik plasira u zapadnu Europu, uglavnom u Njemačku. Milutin Drljević pritom je izuzetni dobrotvor i donator brojnih udruga i projekata na području Općine Jelenje. Svojim radom i nesebičnim zalaganjem omogućio je da se sportski i kulturni život na području našeg Jelenja kvalitetno razvija i ima veći standard, stoji u obrazloženju. Drljević ima izuzetan senzibilitet za tradiciju i sport, kao i za školstvo, ali i aktivnosti umirovljenika. Svojom vizijom i misijom od Lukeža je stvorio mjesto iz kojega se proizvodi plasiraju širom Europe i svijeta. Smatramo ga ravnopravnim mještaninom naše Općine stoga je gospodin Drljević od sada i počasni građanin Općine Jelenje.

Za najbolji sportski kolektiv ove godine proglašen je Nogometni klub Rječina. Kolektiv je to koji doprinosi razvoju Općine Jelenje dugi niz godina, a sve vezano uz unaprjeđenje sporta te razvoju i upravljanju sportskom infrastrukturom (nogometno igralište), kao i realiziranih brojnih aktivnosti koji su primarno usmjereni na rad s mladeži. Nogometni klub Rječina inicijalno je osnovan 1960. godine te ove godine slavi šezdeset godina neprekidnog rada. Inicijativa za pokretanje kluba stigla je od tadašnjeg liječnika Dr. Borisa Vicića, koji je uz nekolicinu ljubitelja sporta pokrenuo klub. Tradicija i ponos našeg Jelenja zadržao se do današnjeg dana. Seniorska momčad dugi niz godina sudionik je 1. ŽNL Primorsko-goranske županije. Klub je stabilan županijski ligaš. U Klubu su zastupljeni svi uzrasti te se svako godište natječe u svojoj kategoriji. Klub trenutno okuplja više od 150 članova od čega djeca čine okosnicu razvoja. NK Rječina organizator je i memorijalnog turnira Bruno Ban koji se održava već dva desetljeća, stoji u obrazloženju.

05

U protekloj godini zahvaljujući volonterima i entuzijastima obnovljene su klupe za igrače na nogometnom igralištu, održana je Bijela noć NK Rječine i humanitarna akcija „Svi za Milu“. Nadalje, Rječina je pružila izvrstan otpor protiv Orijenta. Pravi sportski događaj privukao je u Dražice mnoštvo zaljubljenika u sport, a veseli i činjenica što su tribine ispunjene mladeži i obiteljima s djecom. Radilo se o značajnoj utakmici za naš najbrojniji sportski kolektiv u protekloj godini.

Što se većih ulaganja tiče NK Rječina je zajedno s Općinom Jelenje prijavila i provela projekte koji su uvelike poboljšali nogometnu infrastrukturu. U Dražicama je službeno u rad pušten novi sustav navodnjavanja igrališta NK Rječine. Automatskim zalijevanjem pokriveno je oko 8000 m2 travnatih površina, odnosno kompletno nogometno igralište. Sredinom ove godine uređena su dva nogometna terena s umjetnom travom, kako bi se nogometna tradicija i sportska nadmetanja nastavila i u budućnosti.

Najbolja srednjoškolka je Idora Ban iz Prve riječke hrvatske gimnazije, a najbolji učenik iz OŠ Jelenje- Dražice je Matija Ban.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje okućnice. Prvo mjesto osvojila je okućnica Milene i Milivoja Bana iz Podhuma. Drugo mjesto osvojila je Jasna Colnar iz Dražica, a treće mjesto podijelile su okućnice Đurđe Rožić iz Podhuma i Mare Kuljanac iz Dražica.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.