Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Odluka o zabrani okupljanja na području Općine Jelenje

Odluka je na snazi do opoziva.

Općinska uprava
Tipografija

Općina Jelenje i pripadajuće tvrtke, udruge i ustanove u vlasništvu jelenjske lokalne samouprave odgađaju sve skupove i okupljanja do daljnjeg, zbog virusa COVID-19. Preporučujemo predsjednicima udruga, odnosno zakonskim zastupnicima na jelenjskom području da se planirane manifestacije ne održavaju do daljnjeg, zbog sigurnosti mještana. U nastavku dostavljamo Odluku o zabrani okupljanja i preporuke.

I.

U cilju prevencije širenja virusa COVlD-19 na području općine Jelenje, a prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i uputama Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, nalaže se na području općine Jelenje sljedeće:

  1. do daljnjeg odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije i sportska natjecanja, kulturne priredbe i ostali javni skupovi, te sajam,
  2. privremeno zatvaranje prostora u vlasništvu Općine Jelenje: društvenog doma, prostora udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti,
  3. preventivno se zatvaraju objekti u vlasništvu Općine Jelenje: sportski objekti, dvorane,
    sportski tereni i igrališta,
  4. službenicima JUO-a pridržavanje preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta provjetravanja radnog prostora.

II.

Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jelenje ograničava se izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila.
U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom postupku potrebno predati pismeno u pisarnicu Općine Jelenje (isključivo javni natječaji), pisarnica će isto zaprimiti.

III. 

U cilju prevencije širenja virusa COVlD-19 na području općine Jelenje Općina Jelenje preporučuje:

  1. da se sprovodi odvijaju u krugu obitelji,
  2. svim mještanima Općine Jelenje da što manje koriste usluge Doma zdravlja Dražice radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze,
  3. da mještani Općine Jelenje koji su, radi poslovnih ili privatnih razloga od 01. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim zonama, da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu i postupaju po naputku.

IV.

Ova Odluka stupa na snagu prvog dana od dana objave i na snazi je do opoziva.
Odluka će se objaviti na mrežnim stranicama Općine Jelenje i na oglasnoj ploči Općine.

OPĆINSKI NAČELNIK
Robert Marčelja, bacc.oec.

Privitci:
Datoteka
Preuzmite ovu datoteku (Odluka o o zabrani okupljanja.doc)Odluka o zabrani okupljanja

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.