Navigacija

Glavni meni

26
Pon, Ruj
0 Novih vijesti

Novi vozni redovi od 7. siječnja 2020. godine

Općinska uprava
Tipografija

Komunalno Društvo Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza na lokalnim  i županijskim linijama, kako u utorak, 7. siječnja 2020. godine, na snagu stupaju novi vozni redovi. Za detaljne informacije preuzmite privitak.

Novi vozni redovi su rezultat dogovora svih gradova i općina koji su kako u vlasničkoj, tako i nevlasničkoj strukturi KD Autotrolej, što znači da su izmjene na voznim redovima svih linija zajednički dogovorene i usuglašene. Novi vozni redovi dogovoreni su, korigirani  i optimizirani u skladu sa raspoloživim financijskim sredstvima gradova i općina koje sudjeluju u njihovom sufinanciranju i to na način da je opseg usluge prilagođen raspoloživim financijskim sredstvima gradova i općina.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja kazao je za Novi list kako je Općina Jelenje proteklih nekoliko mjeseci prošle godine provela u iznalaženju rješenja kako da zadrži standard javnog prijevoza na jelenjskom području.

- Stanje na tržištu je takvo da kada su se definirali vozni redovi, da bi zadržala postojeći standard, Općina Jelenje je, kao i ostale jedinice lokalne samouprave, morala izdvojiti dodatna sredstva, kratko rečeno – standard će biti manji, a koštat će nas više. Pojednostavljeno to znači manje linija, manje kilometara, a više novca. Nažalost, to je realnost. Trenutne alternative nemamo. Rjeđi su polasci i povratci, ali se pazilo na špice, polazak i dolazak iz škole i na posao. Uz to, kao i ostale jedinice lokalne samouprave subvencioniramo i autobusne karte dijelu naših mještana i tako doprinosimo boljem standardu. U 2020. godini u našem proračunu osigurali smo 1,1 milijun kuna za Autotrolej, što je 250 tisuća kuna više u odnosu na proteklu, 2019. godinu, kada je to izdvajanje iznosilo 850 tisuća kuna, kaže Marčelja. Dodaje kako je Općina riješila sve dugove prema Autotroleju koje je napravila prethodna vlast, a koji su iznosili oko 900 tisuća kuna. Dio dugova riješio je povjerenik Vlade RH, a dio mi, tako da je to sve riješeno, ističe Marčelja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.