Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Pet friendly: Sterilizacija mačaka s 50% popusta

Svi mještani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50%, do kraja veljače.

Općinska uprava
Tipografija

Udruga “Mijau” već tradicionalno, organizira akciju Sterilizacija mačaka s 50% popusta

Uz suradnju s pet veterinarskih ambulanti u Rijeci i okolici, Udruga “Mijau” Rijeka organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija počinje već u siječnju i to od 15.siječnja 2019 i traje cijelu veljaču, dakle do 28. veljače 2019 godine. Svi mještani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50%.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:
 1. Veterinarska ambulanta privatne prakse, “Kućni Ljubimci“
  Kozala 51, Rijeka, Dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin, tel: 051/514-399.
 2. Veterinarska Ambulanta privatne prakse „Trsat“
  Kuflekova 1, Dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042.
 3. RiVet Specijalistička veterinarska praksa, Kantrida
  Istarska 15, Rijeka, tel: 051/ 561- 452, Dr. vet. med. Srećko Krešić i Dr.vet.med. Jagoda Rosović.
 4. Veterinarska ambulanta Turković
  Viškovo123/c, Dr.vet.med. Eugen Turković, tel: 051/257-571
 5. Veterinarska praksa Uvodić
  Mavrinci 2, Čavle, te.:051/564-772

Cijena ovisi od ambulante do ambulante, te zahvat za ženke iznosi od 205-260 kn, dok su mužjaci od 150-205 kn. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se i rezervirati termin čim prije.

S ciljem da se pomogne mještanima, ali i da se kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka, te spriječi njihovo razmnožavanje, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sumještane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ako zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivi bolesti. Svi su odgovorni i Volonteri savjetuju svim stanarima ako imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju.Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište. Napominju da Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati. Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi već 16 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole mještane iz Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Ako netko od mještana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti Volonterima udruge koji će im pružiti pomoć. Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela: 091/543 5819, 091/887 5688.

Mještani i direktno mogu nazvati navedene ambulante koje sudjeluju u akciji te se direktno naručiti za termin.

Savjet Udruge „Mijau“ - Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu
Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana. Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti ju u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana radi končića. Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“, kako bi i usmenim putem dobili upute.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.