Navigacija

Glavni meni

01
Sub, Lis
0 Novih vijesti

Ususret blagdanima: Polaznici prvog i drugog razreda nagrađeni poklon bonom od 400 kuna

Dodatno veselje za najmlađe osnovce i roditelje

Općinska uprava
Tipografija

Početkom tjedna, u općinskoj vijećnici, uručeni su poklon bonovi polaznicima prvih i drugih razreda Osnovne škole Jelenje-Dražice, odnosno njihovim roditeljima i skrbnicima, u vrijednosti od 400 kuna.

Hvalevrijednu akciju, ususret blagdanima, organizirala je Općina Jelenje i Privredna banka Zagreb. Gotovo svi bonovi podijeljeni su unutar dva sata, a roditeljima su ih uručili načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić, sa suradnicima te Dolores Franović iz PBZ-a. Ukupno je pripremljeno 86 bonova. Jelenjski prvašići, uz novčani poklon bon, dobili su i poklon paket Autokluba Rijeka. Ukupna vrijednost bona za polaznike prvog i drugog razreda iznosi 35 tisuća kuna, od kojih je Općina Jelenje osigurala 15 tisuća, a PBZ 20 tisuća kuna. Navedena akcija nastavit će se i dogodine.

Navedena mjera svakako će dopuniti kućni budžet ususret blagdanima...
Navedena mjera svakako će dopuniti kućni budžet ususret blagdanima...
Navedena mjera svakako će dopuniti kućni budžet ususret blagdanima...

Podsjetimo, Općina Jelenje sukladno svojoj financijskoj situaciji protekle godine nije mogla dodatno sufinancirati polaznike prvog razreda, stoga su sada nagrađeni i polaznici drugog razreda. Sukladno najavama, nastavljeno je sufinanciranje osnovnoškolskog obrazovanja kroz financiranje djela produženog boravka za najmlađe osnovce. Također, osiguran je i dokup besplatnih udžbenika pa su svi polaznici Osnovne škole Jelenje-Dražice, početkom nove školske godine, nastavili koristiti mjeru besplatnih udžbenika. Uskoro se očekuje i objava rezultata za učeničke stipendije, kako bi se zaokružilo sufinanciranje obrazovnog sustava. Za darovite učenike srednjih škola stipendije će iznositi 400 kn mjesečno, a za studente 800 kn mjesečno. Socijalno ugroženi učenici primat će stipendiju 300 kn mjesečno, a studenti 600 kn mjesečno.

Prvašići uz poklon bon dobili i poklon-paket HAK-a
Prvašići uz poklon bon dobili i poklon-paket HAK-a


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.