Navigacija

Glavni meni

09
Pet, Pro
0 Novih vijesti

[NAJAVA] Maškare u Jelenju: Centar zabave na Grobnišćini

Kultura i tradicija
Tipografija

Ove godine, povodom maškara Općina Jelenje je uz pomoć udruga i lokalnih ugostitelja pripremila bogat program za sve ljubitelje petog godišnjeg doba. Za feštu u Dražicama bit će zaduženi Šteki Unique Show i Mastersi, a ugostitelji će pripremiti prigodnu ponudu pića uz pristupačne cijene. U nastavku dostavljamo kompletan program događanja.

Nedjelja, 14.01.
"Obahajanje" Grobničkih dondolaša | 10 h
U Općini Jelenje peto godišnje doba započinje u nedjelju 14. siječnja kada će Grobnički dondolaši svojim tradicionalnim "obahajanjem" po jelenskim mjestima otjerati zimu. U 10 sati dondolaši kreću iz Podkilavca. U Dražicama ih se očekuje u 10:30 sati gdje će ih dočekati okrjepa, a oni će svojim poznatim "grobničkim kolom" na prvoj "štaciji" sigurno oduševiti mještane. U Jelenju se očekuju u 19 sati. Predviđena ruta "obahajanja" ove godine: Podkilavac – Dražice – Podhum – Soboli – Zastenice - Grad Grobnik – Lukeži – Jelenje.


Srijeda, 17.01.
Podizanje pusta u Jelenju | 18 h
"Jelenske maškare" mještanima će u srijedu, 17. siječnja u 18 sati u Jelenju na Ravni, predstaviti krivca za sve probleme iz protekle godine, čime će i službeno početi vladavina maškara u općini Jelenje. Ključ Općine maškarama će predati načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.


Subota, 20.01.
Fešta: Šteki Unique Show – muzika uživo | 21 h
Ove godine Dom kulture u Dražicama postat će centar maškaranih fešti i dobre glazbe na Grobnišćini. Maškarani tanci u Dražicama organiziraju "Jelenske maškare", uz potporu Općine Jelenje i lokalnih ugostitelja, a tijekom četiri maškarane subote vesele maškare zabavljat će bendovi Šteki Unique Show i Mastersi, koji garantiraju dobar provod povodom petog godišnjeg doba. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu, a lokalni ugostitelji pripremit će prigodnu ponudu pića po popularnim cijenama. Prva maškarana fešta započinje u subotu 20. siječnja u 21 sat.


Subota, 27.01.
Balinjerada u Jelenju | 14 h
Tradicionalna poslastica i centralno događanje za sve zaljubljenike u maske i brzinu predstavlja Grobnička balinjerada, koja će ove godine dočekati svoje 14. izdanje. I ove godine očekuju se originalni "kareti" i alegorijska kola koji će svoju maštovitost i brzinu pokazati  miješanima u subotu, 27. siječnja od 14 sati.


Subota, 27.01.
Fešta: Šteki Unique Show – muzika uživo | 21 h
Isti dan, nakon Balinjerade u Jelenju očekuje se druga maškarana fešta u Domu kulture Dražice gdje će sve ljubitelje maškara zabavljati Šteki Unique Show. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Subota, 03.02.
Fešta: Mastersi – muzika uživo | 21 h
Na trećoj maškaranoj fešti u Domu kulture Dražice sve posjetitelje uživo će svojom glazbom zabavljati grupa Mastersi. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Nedjelja, 04.02.
Maškare za djecu | 17 h
Ples i zabava za najmlađe maškarice u Domu kulture Dražice, u popodnevnim satima.


Subota, 10.02.
Fešta u čitaonici Zoretići – muzika uživo (po starinski) | 20 h
Tradicionalno, Maškare Zoretići će u subotu 10. veljače obilaziti kuće u mjestima Kukuljani i Zoretići, a navečer se očekuje fešta u čitaonici u Zoretićima. U posjetu im, po starinskom običaju, pješke dolaze maškare iz Studene. Muziku uživo krasit će zvuci harmonike i bubnja.


Subota, 10.02.
Fešta: Mastersi – muzika uživo | 21 h
Na četvrtoj maškaranoj fešti u Domu kulture Dražice sve posjetitelje uživo će svojom glazbom zabavljati grupa Mastersi. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Zabava počinje od 21 sat.


Nedjelja, 11.02.
Obilazak po kućama i fešta u čitaonici Zoretići – muzika uživo (po starinski) | 20 h
U nedjelju, 11. veljače Maškare Zoretići obilazit će kuće u mjestima Trnovica, Milaši, Brnelići, , a navečer se očekuje fešta u čitaonici u Zoretićima. Muziku uživo krasit će zvuci harmonike i bubnja.


Ponedjeljak, 12.02.
Obilazak po kućama i fešta u čitaonici Zoretići – muzika uživo (po starinski) | 20 h
U ponedjeljak, 12. veljače Maškare Zoretići obilazit će kuće po Grobnišćini, a navečer se očekuju "tanci" u čitaonici Zoretići.Utorak, 13.02.

Paljenje pusta u Podkilavcu | 19 sati


Utorak, 13.02.
Fešta u čitaonici Zoretići (po starinski) i izvlačenje tombule | 20 h


Srijeda 14.02.
Paljenje pusta u Jelenju i Zoretićima
Krivcu za sve grijehe u protekloj godini najprije će se suditi u Jelenju na Ravni od 18 sati, a izvlačit će se tombola od strane Udruge "Jelenske Maškare", dok će u mjestu Zoretići pustić dočekati svoju presudu u 20 sati.Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.