Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Smotra folklora: Dražice 23. put tancale po domaći

Kultura i tradicija
Tipografija

Zatancajmo po domaći, najveća kulturna manifestacija na području općine Jelenje i ove je godine ugostila renomirane folklorne grupe iz cijele Hrvatske uz goste iz inozemstva te tako posjetiteljima manifestacije odškrinula djelić bogate kulturne baštine.

Ove godine u programu zajedno s domaćinima, KUD-om "Zvir" sudjelovali su gosti iz KUD-a Kupinečki Kraljevec, Folklorna skupina Majžice, Folklorna skupina Bazovica i Kulturno društvo Sveti Juraj Kras. Gosti u prepunoj dvorani Doma kulture u Dražicama uživali su u bogatstvu narodne baštine.- Oni koji ne drže do svoje tradicije i običaja, kao da ne drže ni do sebe. Drago mi je da KUD "Zvir" prednjači i radi na tome da naši običaji ne padnu u zaborav. Pustili su veliki trag svih ovih godina, a mi ćemo im biti na raspolaganju u vidu podrške Općinskog vijeća i mene osobno, kao i cijelog mojeg tima. Večeras se 23. put tanca u Dražicama, a to nije mala stvar, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje na otvaranju manifestacije.
Organizatori su se na kraju programa zahvalili sponzorima i pokroviteljima: Primorsko-goranskoj županiji, Općini Jelenje te turističkoj zajednici, kao i tvrtki TTO Thermotechnik.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.