Navigacija

Glavni meni

10
Sub, Pro
0 Novih vijesti

Dječji vrtić Grobnički tići: Završnom priredbom ispraćeni budući školarci

Kultura i tradicija
Tipografija

Minule pedagoške godine od predškolskog se obrazovanja oprostilo trideset i četvero djece koja su polazila redoviti vrtićki program, kao i devetero polaznika programa predškole.

Tradicionalnom svečanom završnom priredbom koja se održava svake godine u lipnju, ispraćeni su vrtićarci koji početkom rujna kreću u školske klupe.

- Svaka odgojno-obrazovna skupina nakon kratke priredbe za roditelje i ugodnog druženja završava radni dio pedagoške godine. Dio djece se potom ispisuje (budući školarci).Vrtić radi i tijekom srpnja i kolovoza, no roditeljima je omogućeno da u tom razdoblju koriste godišnje odmore. Djeca čiji roditelji nisu u mogućnosti koristiti godišnji odmor, zbrinuta su u vrtiću – kazala je Stanislava Perušić, ravnateljica Dječjeg vrtića Grobnički tići.

Dječji vrtić Grobnički tići svim sudionicima završne priredbe za trajnu uspomenu poklonio je grupnu sliku odgojno-obrazovne skupine i vrtićki časopis "Metujić", kojeg ova ustanova izdaje svake godine.

Dino Piljić i Robert Marčelja, čelni ljudi Općine Jelenje zajedno sa djelatnicima DV Grobnički tići.

Općina Jelenje sufinancira redovni program djece u jaslicama, odnosno vrtiću s 900 kuna po djetetu.

Kako naglašavaju u vrtiću, u budućnosti očekuju dobivanje prostora za otvaranje jasličke skupine, koja je namijenjena djeci do dvije godine, povećanje prostora za proširenje kuhinje i vrtićkog dvorišta koje je zasad premalo s obzirom na postojeći kapacitet.

- Izuzetno mi je drago što smo moj zamjenik i ja mogli prisustvovati svečanoj završnoj priredbi budućih školaraca. Djeca su nam na prvom mjestu. Stoga ćemo i dalje sufinancirati boravak u vrtiću, a tijekom druženja svakako smo se upoznali s trenutnom situacijom i stanjem samog funkcioniranja dječjeg vrtića i pripadajućih objekata. Želimo pomoći budućim školarcima i njihovim roditeljima, pa ćemo u proračunu Općine Jelenje izdvojiti sredstva kako bi osigurali  besplatne udžbenike za svu djecu Osnovne škole – naglasio je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Budućim školarcima želimo ugodne ljetne praznike i uspješan početak novog razdoblja u njihovim životima.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.