Navigacija

Glavni meni

19
Pet, Tra
0 Novih vijesti

[NAJAVA] Veseli prosinac u našem Jelenju

Kultura i tradicija
Tipografija

Adventski vijenac, kao krug – simbol vječnosti, savršen geometrijski oblik, bez početka i bez kraja i svijeće, odnosno svjetlost, kao simbol pobjede nad tamom i ove godine zasjali su u centru Dražica za sve nas. U subotu, 27.11. zasvijetlila je prva svijeća. Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje.

Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje. Četvrta svijeća je svijeća anđela i donosi – ljubav. Nada, mir, radost i ljubav …. je ono što vam želimo.

U susret Božiću i Novoj Godini Turistička zajednica i Općina Jelenje pripremili se za svoje mještane zabavne darove.

Priliku za pogledati show mađioničara koji je nastupao za princa Alberta II od Monaka u Monte Carlu i (skoro pa) Lauren Bacall i Humphrey Bogarta na čakavskom!

Naime, za dobro raspoloženje u blagdansko vrijeme poklanjamo ulaznice za čak dvije urnebesno zabavne predstave. Napominjemo da je za prisustvo potrebna COVID potvrda ili negativan tekst.

Prva je zakazana za subotu, 11. prosinca. U Domu kulture u 17 sati počinje show, i to “Magic show za cijelu obitelj” poznatog hrvatskog mađioničara Luke Vidovića. Luka je svojom magijom očarao i jednog princa , pa što ne bi i nas u Jelenju :).

U sljedeću subotu, 18.12.2021., popularni par Mario Battifiaca i Irena Grdinić, dočarat će nam smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para u predstavi “Casabianca”. Ako se pitate što ih povezuje s Bogartom i Bacall, osim što su jednako karizmatični .), ta je veza zapravo s Đurđom i Frankom, likovima koje igraju, a koji su se upoznali gledajući film “Casablanca”. Gdje ih je to sudbonosno gledanje filma odvelo, možete doznati 18.12.2021 u Domu kulture u 19.00 sati.

Poklon-ulaznice mogu se preuzeti osobno u Turističkom uredu.

Svu djecu koja su čitavu godinu bila jaaaako dobra ili maaaalo manje dobra, a koja su dobila pozivnicu Sv.Nikole, pozdravljamo i poručujemo da Sveti Nikola vrijedno sa svojim pomoćnicima omata darove. Vidimo se 6.12. 2021. na dogovorenom mjestu!

Ove godine nam Badnjak ili Vilija Božja po našu, pada u petak. Frigane srdele i malo ćakule 24.12. na Trgu mlikarice, tradicionalno se ne propuštaju. A kako će se organizirati s obzirom na mjere, pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

A znate li odakle naziv Vilija Božja? Potječe od latinske riječi viglia što znači bdjenje. Hoćete li budni dočekati Božić i rođenje Isusa Krista? Mi hoćemo.

Sretni blagdani svima.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.