Navigacija

Glavni meni

03
Uto, Lis
0 Novih vijesti

Izložba njemačkih ovčara privukla u Dražice ljubitelje životinja

Kultura i tradicija
Tipografija

Protekli vikend na igralištu NK Rječine u Dražicama održana je izložba njemačkih ovčara u kojoj je sudjelovalo dvadesetak sudionika sa svojim ljubimcima.

Mještani i gosti tako su u Dražicama mogli iz prve ruke saznati što je potrebno da bi ljubimac dobio visoku ocjenu od renomiranih sudaca specijaliziranih za tu pasminu, a ocjenjivani su se u ukupno šest kategorija, podijeljenih po dobi, spolu i položenom radnom ispitu. Naime, radi se o najvećoj specijalnoj izložbi te pasmine u Hrvatskoj, a ove godine izložba je bila organizirani 17. puta od strane Udruge uzgajivača njemačkih ovčara Rijeka dok je pokrovitelj same manifestacije bila Općina Jelenje, koja ulaže napore kako bi postala istinska pet friendly destinacija. Organizatori su se prilikom otvaranja same izložbe zahvalili Općini Jelenje, odnosno načelniku Robertu Marčelji na ustupljenom prostoru i podršci.

- Prvi smo u Hrvatskoj krenuli s poticanjem udomljavanja pasa u vlasništvu Općine Jelenje, a ova manifestacija dobar je pokazatelj da su nam kućni ljubimci itekako dragi. Naše namjere su da postanemo istinska “Pet friendly” destinacija te da ljubiteljima životinja omogućimo dostojne uvijete i svakako olakšamo funkcioniranje u našoj zajednici, sukladno našim mogućnostima – kazao je prilikom otvaranja izložbe Marčelja.

Njemački ovčari desetljećima su među najpopularnijim pasminama pasa, bez obzira na trenutne trendove, što potvrđuje njihovu reputaciju univerzalnog psa za gotovo sve namjene. Često se kao radni psi koriste u policiji, vojsci, službama za traganje i spašavanje, ali jednako su popularni i kao čuvari objekata i osoba, te ponajviše kao odani kućni ljubimci i sportski psi. Uzgajivači za njih često kažu kako nisu ni najjači, ni najbrži, ni najagilniji psi na svijetu, ali zato niti jedna druga pasmina nema tako dobro uravnotežene sve te osobine, što ih čini najsvestranijim psima, čemu svjedoči i njihova brojnost u čitavom svijetu.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.